Modernisme | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

Modernisme

El moviment artístic que va definir Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

El modernisme català ha deixat la seva empremta en alguns dels edificis més emblemàtics de Barcelona. Arquitectes com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner,  i Josep Puig i Cadafalch van omplir la ciutat de cases, pavellons, palaus i parcs únics, que formen part de l’ADN de la ciutat.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Principals obres del Modernisme

El modernisme va ser un moviment cultural que va sorgir a Occident a finals del segle XIX i principis del XX. A més de la vessant artística, a Catalunya el moviment va adoptar un caire polític, esperonat per la voluntat dels modernistes catalans de produir una cultura moderna i nacional.

El modernisme català es va desenvolupar a Catalunya i especialment a Barcelona al llarg d’unes tres dècades, aproximadament entre 1885 i 1920. Tot i que es tracta d’un moviment molt eclèctic, va destacar especialment per la seva arquitectura, caracteritzada per la inspiració en la naturalesa i les formes orgàniques i per l’ús de la línia corbada i l’asimetria.

L’arquitecte modernista més important va ser Antoni Gaudí, que va deixar un impressionant llegat artístic a la ciutat de Barcelona, amb obres úniques com són la Sagrada Família, la Casa Batlló, La Pedrera o el Park Güell. Un altre gran mestre que va abraçar el modernisme va ser Lluís Domènech i Montaner, qui, a més de la Casa Lleó i Morera, va dissenyar l’immens conjunt de pavellons de l’Hospital de Sant Pau i l’original Palau de la Música Catalana. Per últim, cal destacar l’obra de Josep Puig i Cadafalch, que sovint va combinar l’estil modernista amb elements gòtics del nord d’Europa, com en el cas de la Casa Amatller o la Casa de les Punxes. Moltes d’aquestes construccions formen part de la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Però el modernisme també va tenir la seva manifestació en la pintura i en el disseny de cartells i mobiliari. Per contemplar la pintura modernista podeu visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya i, si voleu tenir una visió més completa del que va ser el moviment, entreu al Museu del Modernisme Català, que aplega obres d’art, mobiliari i objectes quotidians.

 

Ruta Modernista

Gran part dels edificis modernistes es troben a l’Eixample al voltant de l’eix de Passeig de Gràcia que recorren tant la Ruta Vermella com la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic. Des de la parada Casa Batlló - Fundació Antoni Tàpies, podreu visitar la Casa Batlló, la Casa Amatller, la Casa Lleó i Morera i el Museu del Modernisme Català, mentre que la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera us apropa a La Pedrera i a la Casa de les Punxes.

La Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic té diverses parades des de les quals es poden visitar grans obres modernistes, com la Sagrada Família i l’Hospital de Sant Pau, des de la parada Sagrada Família; el Park Güell, des de la parada que porta el seu nom; la Casa Vicens si baixeu a Gràcia, o els Pavellons Güell, que es troben a l’avinguda Pedralbes, a la parada Palau Reial – Pavellons Güell. Si arribeu a la parada Tramvia Blau – Tibidabo, també podreu visitar la Torre Bellesguard.

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podreu veure les obres modernistes que es troben a Ciutat Vella, com el Palau Güell, al que podeu arribar passejant des de la parada Colom – Museu Marítim, o l’impressionant Palau de la Música Catalana, accessible des de la Plaça Catalunya o des de la parada del Barri Gòtic.