Museu del Modernisme de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • Museu del Modernisme de Barcelona

Museu del Modernisme de Barcelona

La història del moviment artístic que va canviar Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

El modernisme és el terme amb el qual es designa l’estil arquitectònic i tota la cultura literària, musical i de les arts visuals produïdes entre 1890 i 1910. A Catalunya va ser, a més, un moviment també polític que va definir la societat catalana al tombant de segle. Si voleu conèixer més a fons la seva història i el que va suposar per a Catalunya, heu de visitar el Museu del Modernisme Català.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu del Modernisme?

Com no podia ser d’una altra manera, el Museu del Modernisme Català es troba en un edifici modernista, un antic magatzem tèxtil dissenyat l’any 1902 per l’arquitecte Enric Sagnier, un dels autors més prolífics del moviment. Es tracta d’una institució privada que mostra la col·lecció del matrimoni d’antiquaris format per Fernando Pirós i Maria Guirao, propietaris de la galeria d’art Gothsland. S’hi poden veure fins a 350 obres, des de peces de mobiliari fins a pintures i escultures de noms tan il·lustratius del moviment com ara Antoni Gaudí, Josep Llimona, Puig i Cadafalch, Enric Clarasó, Gaspar Homar, Joan Busquets i Francesc Vidal i Jevellí.

Entre les obres destacades hi podreu veure part del mobiliari que Gaudí va dissenyar per a la Casa Batlló; els retrats i cartells modernistes d’autors com Ramon Casas i Santiago Rusiñol; les escultures de Miquel Blay, autor de la font de la Plaça Espanya; o peces fetes amb vitrall, ceràmiques o elements de forja.

 

Com arribar al Museu del Modernisme?

Des de la parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic. Arribareu al Museu del Modernisme seguint el carrer Consell de Cent i baixant pel carrer Balmes. I la parada Eixample de la Ruta Blava us deixa gairebé al davant.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Al Museu del Modernisme trobareu peces de mobiliari originals d’edificis tan significatius com la Casa Batlló o la Casa Lleó i Morera.
  • Consell del barceloní: Després de visitar el Museu del Modernisme us podeu apropar al carrer Enric Granados, ple de bars i restaurants on fer un petit descans o prendre un mos abans de prosseguir la ruta.
  • Imprescindible per: Conèixer el modernisme més enllà de l’arquitectura.