Casa de les Punxes | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

  • Inici
  • Casa de les Punxes

Casa de les Punxes

Una casa sortida d’un conte medieval

Hola Barcelona, your travel solution

La Casa de les Punxes o Casa Terradas, situada en plena ruta modernista, va ser declarada monument històric d’interès nacional el 1975. Del 2016 al 2020, va albergar un museu que va estar obert al públic per difondre l'obra i la figura del seu arquitecte, Josep Lluís i Cadafalch. Actualment no es pot visitar, ja que l’edifici és de propietat privada, amb espai per a diferents oficines i celebració d’esdeveniments.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què cal visitar la Casa de les Punxes des de l’exterior?

La Casa de les Punxes, construïda l’any 1905, és una de les més originals de Barcelona. Obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, la seva forma s’inspira en el gòtic medieval i, més concretament, en el castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya). Situada en una illa triangular del barri de l’Eixample, va rebre el nom de Casa de les Punxes a causa de les seves sis torres punxegudes, que coincideixen amb les interseccions dels tres carrers que envolten l’edifici: l’avinguda Diagonal, el carrer Rosselló i el carrer Bruc.

En realitat, el seu nom original és Casa Terradas, ja que va ser Ángela Brutal, vídua de l’empresari Bartomeu Terradas, qui va encarregar el projecte a Puig i Cadafalch. Concretament, li va demanar tres edificis en un, pensant en les seves tres filles: Àngela, Josefa i Rosa. El resultat va ser un edifici que recorda els antics castells medievals i que combina elements de diferents corrents arquitectònics, com l'arquitectura gòtica i l’ornamentació modernista.

La planta baixa es va construir amb pedra, amb les formes d'arcs i columnes decorades amb motius florals i abstractes; i en els pisos superiors, es va optar per la utilització de maó vermell.

Artesans com Enric Monserdà i Alfons Juyol van col·laborar en la construcció dels elements decoratius d’aquest edifici. El terrat, la part més majestuosa de la casa, està precisament dedicat a l'autor i els artistes col·laboradors, com a reconeixement dels seus mèrits.

L’edifici es va restaurar completament el 2003. Del 2016 al 2020, es va obrir al públic per mostrar-ne un dels pisos principals i les terrasses, que també servien d’escenari per a espectacles de petit format. Des del 2021 no es pot fer cap visita a l’interior de l’edifici, ja que és de propietat privada, on acull un centre de treball en xarxa i s’hi ofereixen també una gran varietat d’esdeveniments

 

Com arribar a la Casa de les Punxes?

Des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic arribareu a la Casa de les Punxes seguint la Diagonal fins a la cantonada amb el carrer Roger de Llúria.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A la façana, just en el marc del panell de Sant Jordi, trobareu el rostre d’una figura masculina, amb ulleres rodones, importants entrades al front, i de llavis carnosos. Es tracta de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
  • Consell del barceloní: Si tens l’oportunitat d’assistir a un dels esdeveniments privats que s’organitzen al terrat, hi podràs admirar unes vistes espectaculars de Barcelona.
  • Imprescindible per: Prendre consciència de la importància i el poder dels empresaris de principis del segle XX, que van promoure la construcció de nombrosos edificis modernistes, com el de la Casa de les Punxes, en ple barri de l’Eixample.