Casa de les Punxes | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Casa de les Punxes

Casa de les Punxes

Una casa sortida d’un conte medieval

Hola Barcelona, your travel solution

Declarada monument històric d’interès nacional el 1975, la Casa de les Punxes, situada en plena ruta modernista, va obrir les seves portes al públic l’any 2016. La seva aparença és la d’un castell sortit d’un conte amb les seves sis torres punxegudes. En realitat, es tracta de la Casa Terradas, dissenyada per l’arquitecte Josep Lluís i Cadafalch, qui es va inspirar en els aires medievals i en la llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar La Casa de Les Punxes?

La Casa de les Punxes, construïda l’any 1905, és una de les més originals de Barcelona. Obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, la seva forma s’inspira en el gòtic medieval i, més concretament, en el castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya). Situada en una illa triangular del barri de l’Eixample, va rebre el nom de Casa de les Punxes a causa de les seves sis torres punxegudes, que coincideixen amb les interseccions dels tres carrers que envolten l’edifici: l’avinguda Diagonal, el carrer Rosselló i el carrer Bruc.

En realitat, el seu nom original és Casa Terradas, ja que va ser Ángela Brutal, vídua de l’empresari Bartomeu Terradas, qui va encarregar el projecte a Puig i Cadafalch. Concretament, li va demanar tres edificis en un, pensant en les seves tres filles: Àngela, Josefa i Rosa. El resultat va ser un edifici que recorda els antics castells medievals i que combina elements de diferents corrents arquitectònics, com l'arquitectura gòtica i l’ornamentació modernista.

La planta baixa es va construir amb pedra, amb les formes d'arcs i columnes decorades amb motius florals i abstractes; i en els pisos superiors, es va optar per la utilització de maó vermell.

Artesans com Enric Monserdà i Alfons Juyol van col·laborar en la construcció dels elements decoratius d’aquest edifici. El terrat, la part més majestuosa de la casa, està precisament dedicat a l'autor i els artistes col·laboradors, com a reconeixement dels seus mèrits.

L’edifici es va restaurar completament el 2003. El 2016 es va obrir al públic per mostrar un dels pisos principals i les terrasses, que també acullen espectacles de petit format.

 

Com arribar a la Casa de les Punxes?

Des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic arribareu a la Casa de les Punxes seguint la Diagonal fins a la cantonada amb el carrer Roger de Llúria.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A la façana, just en el marc del panell de Sant Jordi, trobareu el rostre d’una figura masculina, amb ulleres rodones, importants entrades al front, i de llavis carnosos. Es tracta de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
  • Consell del barceloní: Pujar al terrat des d’on es poden admirar unes vistes espectaculars de Barcelona.
  • Imprescindible per: Prendre consciència de la importància i el poder dels empresaris de principis del segle XX, que van promoure la construcció de nombrosos edificis modernistes, com el de la Casa de les Punxes, en ple barri de l’Eixample.