Torre Bellesguard
El Gaudí d’influència neogòtica
Al barri de Sant Gervasi trobareu una casa de Gaudí projectada sobre una torre del segle XV propietat de l’últim rei de la dinastia catalana. Es tracta de la Torre Bellesguard, també coneguda com la Casa Figueres, on Gaudí va combinar el modernisme amb l’estil neogòtic català per projectar un habitatge amb forma de castell.
Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona
La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!
Per què visitar la Torre Bellesguard?
La Torre Bellesguard, o Casa Figueres, va ser un encàrrec de Maria Sagués, vídua de Jaume Figueras a Antoni Gaudí per construir una casa al barri de Sant Gervasi, on hi havia les restes de la torre de Vallblanc del segle XV, que l'últim rei de la dinastia catalana, Martí l'Humà, adoptà com a cort fins a la seva mort.
Gaudí es va inspirar en l’origen medieval de la construcció, va aprofitar alguna de les restes de l’antiga torre i, entre 1900 i 1909, va projectar una casa que combina l’estil modernista amb el neogòtic català, que té l’aparença externa d’un castell i que incorpora una torre rematant la façana. A més, a la Torre Bellesguard, Gaudí va assajar amb alguns dels seus elements estructurals més característics, com les golfes amb arcs de maó, que després va aplicar també a la Casa Batlló i a La Pedrera. L’arquitecte català també es va encarregar de restaurar les restes del palau medieval que formen part de la finca.
Com arribar a la Torre Bellesguard?
Des de la parada Tramvia Blau – Tibidabo de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic podeu agafar el Tramvia Blau i després passejar pel carrer d’Isaac Newton fins a arribar a la Torre Bellesguard.
Per als més curiosos
- Sabies que: La casa pertany a la mateixa família des de 1944, que hi viu de manera permanent, per això hi ha algunes parts que no es poden visitar.
- Consell del barceloní: Si us apropeu a la Torre Bellesguard, val la pena que visiteu també el dipòsit d'aigües pluvials que es va redescobrir l’any 2001 de forma accidental. Es tracta d’un impressionant dipòsit enterrat de la fi del segle XIX, amb gairebé 600 m2 i que s’ha restaurat per a ser utilitzat com a espai polivalent.
- Imprescindible per a: Conèixer una obra de Gaudí diferent, on dominen les línies rectes.