Casa Fuster | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

Casa Fuster

Un dels edificis més elegants del modernisme

Hola Barcelona, your travel solution

Al final del Passeig de Gràcia es troba una de les cases modernistes més discretes i alhora elegants de Barcelona. Es tracta de l’última obra de Domènech i Montaner a Barcelona, en la qual l’arquitecte utilitza molts dels seus elements característics, com l’ornamentació floral o les finestres trilobades.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Casa Fuster?

La Casa Fuster, construïda entre el 1908 i el 1911, va ser un encàrrec de la família de l’advocat Marià Fuster a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, autor del Palau de la Música Catalana i de l’Hospital de Sant Pau, entre d’altres. L’edifici està ubicat al final del Passeig de Gràcia i des de 2004 és un hotel de luxe.

La casa, que tot i considerar-se modernista obeeix a formes racionalistes, està estructurada en tres façanes de marbre blanc, que segueixen les característiques clàssiques de l’obra de l’artista: columnes robustes que descansen sobre bases de pedra de color rosaci i en la cantonada principal, un cos cilíndric que forma una tribuna i que puja fins al cim de l’edifici. Al pis de dalt, unes golfes d’estil afrancesat rematen el conjunt, que havia de ser coronat amb una torre similar a la del pavelló d’administració de l’Hospital de Sant Pau, però que no es va arribar a construir mai. Pel que fa a l’ornamentació, en destaquen els motius florals i les finestres trilobades.

Després de la reforma que es va dur a terme l’any 2004, la Casa Fuster s’ha transformat en un hotel de luxe.

 

Com arribar a la Casa Fuster?

Des de la parada de Passeig de Gràcia - La Pedrera de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic, creuant l'Avinguda Diagonal, podeu  arribar a la unió del carrer Passeig de Gràcia amb Gran de Gràcia, on es troba la Casa Fuster.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Woody Allen és un habitual d’aquest hotel i, sobretot, del seu cafè. No és estrany veure’l tocar el seu clarinet quan és a la ciutat, en concerts improvisats i de petit format.
  • Consell del barceloní: La reforma de la Casa Fuster també va comportar la recuperació de l’històric Cafè Vienès, que va ser punt de trobada d’artistes i intel·lectuals i que actualment celebra unes magnífiques sessions de jazz. És un bon lloc per contemplar les columnes de marbre de Domènech i Montaner i gaudir de bona música.
  • Imprescindible per a: Enamorats del modernisme sense estridències.