Casa Fuster | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

Casa Fuster

Un dels edificis més elegants del modernisme

Hola Barcelona, your travel solution

Al final del Passeig de Gràcia es troba una de les cases modernistes més discretes i alhora elegants de Barcelona. Es tracta de l’última obra de Domènech i Montaner a Barcelona, en la qual l’arquitecte utilitza molts dels seus elements característics, com l’ornamentació floral o les finestres trilobades.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Casa Fuster?

La Casa Fuster, construïda entre el 1908 i el 1911, va ser un encàrrec de la família de l’advocat Marià Fuster a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, autor del Palau de la Música Catalana i de l’Hospital de Sant Pau, entre d’altres. L’edifici està ubicat al final del Passeig de Gràcia i des de 2004 és un hotel de luxe.

La casa, que tot i considerar-se modernista obeeix a formes racionalistes, està estructurada en tres façanes de marbre blanc, que segueixen les característiques clàssiques de l’obra de l’artista: columnes robustes que descansen sobre bases de pedra de color rosaci i en la cantonada principal, un cos cilíndric que forma una tribuna i que puja fins al cim de l’edifici. Al pis de dalt, unes golfes d’estil afrancesat rematen el conjunt, que havia de ser coronat amb una torre similar a la del pavelló d’administració de l’Hospital de Sant Pau, però que no es va arribar a construir mai. Pel que fa a l’ornamentació, en destaquen els motius florals i les finestres trilobades.

Després de la reforma que es va dur a terme l’any 2004, la Casa Fuster s’ha transformat en un hotel de luxe.

 

Com arribar a la Casa Fuster?

Des de la parada de Passeig de Gràcia - La Pedrera de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic, creuant l'Avinguda Diagonal, podeu  arribar a la unió del carrer Passeig de Gràcia amb Gran de Gràcia, on es troba la Casa Fuster.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Woody Allen és un habitual d’aquest hotel i, sobretot, del seu cafè. No és estrany veure’l tocar el seu clarinet quan és a la ciutat, en concerts improvisats i de petit format.
  • Consell del barceloní: La reforma de la Casa Fuster també va comportar la recuperació de l’històric Cafè Vienès, que va ser punt de trobada d’artistes i intel·lectuals i que actualment celebra unes magnífiques sessions de jazz. És un bon lloc per contemplar les columnes de marbre de Domènech i Montaner i gaudir de bona música.
  • Imprescindible per a: Enamorats del modernisme sense estridències.