Park Güell | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa El Corte Inglés, diumenge 7 d'abril, la Ruta Vermella i algunes parades de la Ruta Blava quedaran afectades de 9 a 14 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

Park Güell

Una de les obres cabdals d’Antoni Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Un parc i una obra d’art, Patrimoni de la Humanitat des de 1984. El Park Güell és un veritable museu a l’aire lliure, un símbol del Modernisme a Barcelona on Gaudí va posar l’arquitectura i l’urbanisme al servei de la seva font d’inspiració fonamental, la natura.

Concebut com a una urbanització per a les classes més benestants de la Barcelona industrial de començaments del segle XX, Gaudí va dissenyar el Park Güell amb la intenció de crear un espai d’habitatges de luxe immers en un entorn natural i aprofitant les millors vistes de Barcelona.

Què visitar al Park Güell?

A la zona monumental del Park Güell, oberta tots els dies de l’any, es pot visitar:

  • La Plaça Natura: Una gran esplanada delimitada per un banc ondulat recobert de trencadís, des del qual es divisa tota la ciutat i que s’ha convertit en una de les postals més emblemàtiques de Barcelona. La Plaça Natura havia de ser el Teatre Grec de la urbanització, un espai per a la realització d’espectacles, visible des de totes les parcel·les.
  • La Sala Hipòstila: Dissenyada per acollir el mercat de la urbanització, la Sala Hipòstila està dominada per les 86 columnes estriades -algunes d’elles inclinades- que aguanten el pes de la Plaça Natura. Les columnes disposen d’una canonada interior pensada per a recollir l’aigua de la pluja que queia sobre la plaça. Les petites cúpules del sostre de la sala estan ornamentades amb uns plafons de trencadís ceràmic molt originals que incorporen petits objectes de la vida quotidiana.
  • L’escalinata del drac: Una majestuosa escala de pedra organitzada en tres trams, pels quals discorre l’aigua recollida a la cisterna sota la Sala Hipòstila. A la part de dalt de l’escalinata trobem el drac o salamandra recobert de trencadís, que ha esdevingut la icona del parc i un souvenir omnipresent a les botigues de Barcelona.
  • Els pavellons de la porteria: A l’entrada principal del que havia de ser la urbanització es troben dos pavellons, el de l’esquerra pensat per a fer les funcions de consergeria i el de la dreta per a servir de residència del porter. Les cobertes de tots dos estan construïdes amb la tradicional volta catalana de maó de pla, recoberta de trencadís ceràmic. A més, el pavelló de la porteria està rematat amb una cúpula en forma de bolet.

 

Com arribar al Park Güell?

Per accedir al Park Güell des de la parada de la Ruta Blava, heu de pujar pel carrer de Larrard, fins a arribar a l’entrada del parc. L’horari d’entrada varia segons l’estació de l’any. Amb l’objectiu de protegir el patrimoni i evitar la massificació, l’accés a la zona monumental està regulat per trams horaris. Tot i que les entrades es poden comprar a les taquilles del Park Güell, per garantir l’accés en l’hora desitjada és recomanable adquirir-les a la seva pàgina web.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Els bancs de pedra de la Plaça Natura són ergonòmics. Gaudí va voler que s’adaptessin a la forma del cos humà, i per donar-los forma va demanar un obrer que s’hi assegués.
  • Consell del barceloní: La zona monumental del Park Güell és només una part de l’immens parc que va dissenyar Gaudí. La resta, es pot visitar de manera gratuïta i sense cues i dona accés a alguns dels espais més retratats de l’espai, com el viaducte.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’art, el modernisme i amants de la natura. Per a famílies amb nens que vulguin fer un parèntesi en la seva visita urbana.