Park Güell | Hop on Hop off Barcelona

6/10: amb motiu de la Festa de la Bicicleta, el Barcelona Bus Turístic prestarà servei a partir de les 12.30 hores.

27/9: amb motiu de la convocatòria de vaga general, el servei del Barcelona Bus Turístic es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

Park Güell

Una de les obres cabdals d’Antoni Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Un parc i una obra d’art, Patrimoni de la Humanitat des de 1984. El Park Güell és un veritable museu a l’aire lliure, un símbol del Modernisme a Barcelona on Gaudí va posar l’arquitectura i l’urbanisme al servei de la seva font d’inspiració fonamental, la natura.

Concebut com a una urbanització per a les classes més benestants de la Barcelona industrial de començaments del segle XX, Gaudí va dissenyar el Park Güell amb la intenció de crear un espai d’habitatges de luxe immers en un entorn natural i aprofitant les millors vistes de Barcelona.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què visitar al Park Güell?

A la zona monumental del Park Güell, oberta tots els dies de l’any, es pot visitar:

  • La Plaça Natura: Una gran esplanada delimitada per un banc ondulat recobert de trencadís, des del qual es divisa tota la ciutat i que s’ha convertit en una de les postals més emblemàtiques de Barcelona. La Plaça Natura havia de ser el Teatre Grec de la urbanització, un espai per a la realització d’espectacles, visible des de totes les parcel·les.
  • La Sala Hipòstila: Dissenyada per acollir el mercat de la urbanització, la Sala Hipòstila està dominada per les 86 columnes estriades -algunes d’elles inclinades- que aguanten el pes de la Plaça Natura. Les columnes disposen d’una canonada interior pensada per a recollir l’aigua de la pluja que queia sobre la plaça. Les petites cúpules del sostre de la sala estan ornamentades amb uns plafons de trencadís ceràmic molt originals que incorporen petits objectes de la vida quotidiana.
  • L’escalinata del drac: Una majestuosa escala de pedra organitzada en tres trams, pels quals discorre l’aigua recollida a la cisterna sota la Sala Hipòstila. A la part de dalt de l’escalinata trobem el drac o salamandra recobert de trencadís, que ha esdevingut la icona del parc i un souvenir omnipresent a les botigues de Barcelona.
  • Els pavellons de la porteria: A l’entrada principal del que havia de ser la urbanització es troben dos pavellons, el de l’esquerra pensat per a fer les funcions de consergeria i el de la dreta per a servir de residència del porter. Les cobertes de tots dos estan construïdes amb la tradicional volta catalana de maó de pla, recoberta de trencadís ceràmic. A més, el pavelló de la porteria està rematat amb una cúpula en forma de bolet.

 

Com arribar al Park Güell?

Per accedir al Park Güell des de la parada de la Ruta Blava, heu de pujar pel carrer de Larrard, fins a arribar a l’entrada del parc.

 

Horaris, preus i entrades al Park Güell

El Park Güell obre cada dia, però l’horari d’entrada varia segons la temporada en la qual et trobis: temporada baixa (hivern-tardor), mitjana (primavera) o alta (estiu-tardor). En temporada alta és més difícil gaudir del parc, ja que hi ha més afluència de visitants. Perquè gaudeixis al màxim de la teva visita, et suggerim que hi arribis ben d’hora al matí o a última hora de la tarda (per exemple, dues hores abans del tancament del parc). 

Des de l’any 2013, s’ha de pagar per accedir a la zona monumental del Park Güell, la més coneguda i en la qual es troba la coneguda Escalinata del Drac i la Sala Hipòstila. Això s’ha fet així amb la finalitat d’evitar la massificació i protegir el patrimoni. Podràs adquirir l’entrada per visitar aquesta zona del parc a les taquilles del recinte o de manera online a través de la venda anticipada (l’opció més recomanable).

Et recomanem que compris el teu tiquet per Internet al web oficial del Park Güell per garantir l’accés a la zona de pagament, ja que les entrades que es venen des de les taquilles són limitades. 

És molt important que siguis a l’accés a la zona monumental el dia i l’hora indicada en el teu tiquet, ja que si no entres en aquest moment, perdràs l’oportunitat d’accedir-hi. 

Quant a l’espai, la zona monumental només ocupa el 7,9% de la superfície total del parc. De fet, més del 90% és el que es considera la zona gratuïta del Park Güell. 

Tota la informació sobre la visita al parc, els horaris regulats i els horaris de lliure accés, les entrades i els preus està disponible al lloc web oficial del Park Güell.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Els bancs de pedra de la Plaça Natura són ergonòmics. Gaudí va voler que s’adaptessin a la forma del cos humà, i per donar-los forma va demanar un obrer que s’hi assegués.
  • Consell del barceloní: La zona monumental del Park Güell és només una part de l’immens parc que va dissenyar Gaudí. La resta, es pot visitar de manera gratuïta i sense cues i dona accés a alguns dels espais més retratats de l’espai, com el viaducte.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’art, el modernisme i amants de la natura. Per a famílies amb nens que vulguin fer un parèntesi en la seva visita urbana.