Casa Batlló | Hop on Hop off Barcelona

23/04: amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

29/04: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Casa Batlló

Creativitat i originalitat de la mà de Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Aquest edifici, situat al cor de l’Eixample, és un dels més famosos de la ciutat. L’arquitecte Antoni Gaudí va dissenyar-lo a principis del segle XX, en ple esclat del Modernisme, per convertir-lo en residència de la família Batlló. Es tracta d’una autèntica obra d’art, tant per fora com per dins. Si passeu per davant, tot passejant pel Passeig de Gràcia, el primer que us cridarà l’atenció és la seva façana.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Casa Batlló?

La Casa Batlló és tot un espectacle. Una construcció amb vida pròpia, en diàleg constant amb la llum i el color. És una de les obres més importants del Modernisme català.

A principis del segle XX, l’empresari tèxtil Josep Batlló i Casanovas va voler derruir l’edifici que es trobava al número 43 del Passeig de Gràcia, perquè Antoni Gaudí n’hi construís un altre. Però l’arquitecte va decidir “simplement” remodelar-lo. És així com, entre els anys 1904 i 1907, Gaudí deixava la seva empremta la ciutat amb una de les construccions més visitades a Barcelona.

Destaca la seva façana que té forma ondulada i combina la pedra, el ferro forjat, el trencadís de vidre i la ceràmica. La planta noble i la primera planta incorporen esveltes columnes de pedra amb formes òssies decorades amb elements florals. Les baranes dels balcons, elaborades a partir d’una sola peça de ferro colat, tenen forma de màscara; i la teulada superior té forma d’un llom de drac amb unes grans escates tornassolades. El resultat és un conjunt carregat de simbolisme i de colors.

A l’interior, Gaudí va crear una nova distribució amb formes ondulades i es va inspirar en el món animal i en el fons marí per crear lluernes amb formes de closca de tortuga i passamans que semblen l’espinada d’un gran animal. També hi ha un celobert revestit de rajoles, que incorporen formes en relleu, amb diversos tons de blau, i que distribueixen de forma uniforme la llum que entra per la gran claraboia de ferro i vidre. Els detalls a les portes, els vidres i les formes ergonòmiques són una constant al llarg de l’edifici.

Al capdamunt de la casa es troben les golfes, on antigament hi havia els safareigs, els trasters, els dipòsits d’aigua i altres dependències del servei. Aquesta part contrasta amb la resta de la Casa Batlló. Es tracta d’una estança diàfana i austera, ubicada sota una coberta en volta catalana subjecta per 60 arcs parabòlics que semblen el costellam d'un animal enorme.

I finalment, al terrat, sobre el llom del drac, trobareu quatre grups de xemeneies sinuoses, recobertes de rajoles trossejades, que porten uns barrets a la part superior perquè el vent no n’obstrueixi la sortida del fum. A la Casa Batlló tot està dissenyat pensant en la funcionalitat, però incorporant sempre la creativitat i l’originalitat de Gaudí.

La fama d’aquest edifici de Gaudí ha transcendit fins al món artístic i ha servit d’inspiració a artistes de tots els àmbits, com el fotògraf japonès Hiroshi Sugimoto, que l’ha retratat en diverses ocasions.

 

Com arribar a la Casa Batlló?

Hi podeu arribar des de la parada de Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies, de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Antoni Gaudí va dissenyar per al terra de la casa Batlló un paviment hidràulic de peces hexagonals de color blau i motius marins. El panot no es va fer servir mai per aquesta casa, però Gaudí el va aprofitar per la Casa Milà. Avui dia, és el paviment de tot el Passeig de Gràcia.
  • Consell del barceloní: La visita a la Casa Batlló es pot completar amb una videoguia que, mitjançant la realitat virtual i amplificada, permet descobrir com era la casa en els seus orígens. Val la pena aprofundir en la visita, doncs aquesta obra mestra de Gaudí està plena de secrets!
  • Imprescindible per a: Arquitectes, romàntics, entusiastes del disseny, amants dels contes, homes, dones, grans, petits... Punt imprescindible de la visita a Barcelona.