Casa Planells | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

Casa Planells

Una casa singular d’un dels deixebles de Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Amb una façana singular, és una de les poques obres que l’arquitecte Jujol, col·laborador de Gaudí, va fer a Barcelona. Es tracta d’un edifici que destaca per les corbes del seu exterior i perquè, en un solar de 80 m² Jujol va aconseguir projectar pisos de 120 m².

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la casa Planells?

La Casa Planells és un edifici projectat per l'arquitecte Josep Maria Jujol l'any 1924 per encàrrec del contractista Evelí Planells i que, tot i que s’enclava dins el modernisme català i es considera l’última casa modernista projectada a Barcelona, es tracta d’una construcció difícil de classificar.

La casa destaca perquè amb un solar molt petit, de 80 m², l’arquitecte va aconseguir construir habitatges de 120 m² jugant amb dos pisos, materials senzills i formes corbes. Es tracta de l’obra més destacada a Barcelona, juntament amb la font central de la Plaça d’Espanya de qui fóra arquitecte municipal de Sant Joan Despí, on va projectar la Torre de la Creu. No obstant això, Josep Maria Jujol va deixar la seva empremta a la ciutat a través de les obres del seu admirat Gaudí, amb el qual va col·laborar en el disseny del color de la Casa Batlló, en el dibuix de la forja dels balcons de La Pedrera i en el revestiment de ceràmica del famós banc ondulant del Park Güell.

A més de la seva col·laboració amb Gaudí, cal destacar el seu treball amb Pere Mañach, mecenes d’artistes joves a qui va conèixer a través de Gaudí i qui li va encarregar, l’any 1916, la construcció dels Tallers Mañach, al barri de Gràcia. El taller disposava d'un original sistema d'il·luminació natural als sostres que evitava la llum directa a l'àrea de treball. Està fet en maó i amb una volta subjectada per un sistema de tirants i de pinacles. Actualment el taller s’ha convertit en una escola, on encara es conserven detalls de la construcció de Jujol.

 

Com arribar a la Casa Planells?

La Casa Planells està al número 332 de l'avinguda Diagonal, en el xamfrà amb el carrer Sicília. Des de la parada Sagrada Família de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic el més fàcil és continuar pel carrer Mallorca i girar al carrer de Sicília.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Josep Maria Jujol era de Tarragona i és en aquesta ciutat on es troba la seva principal obra, el Teatre Metropol.
  • Consell del barceloní: A menys de 10 minuts de la casa Planells, al carrer Bailén 113, trobareu una altra construcció modernista, la Casa Llopis Bofill, en la qual destaquen els impressionants esgrafiats de la façana, obra de Jujol.
  • Imprescindible per a: Descobrir el modernisme tardà