Palau de la Música Catalana | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

  • Inici
  • Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

Perla arquitectònica del modernisme català

Hola Barcelona, your travel solution

Una sala de concerts modernista única al món que integra totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja. El Palau de la Música, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, és obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, que va dissenyar un edifici al voltant d'una estructura central metàl·lica recoberta de vidre. Actualment, el Palau de la Música és un símbol de Catalunya i una de les obres més espectaculars del modernisme català.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Palau de la Música?

El Palau de la Música és una obra d’art modernista que combina arquitectura, escultura, mosaic, vitrall i forja en una sala de concerts que enlluerna el visitant. Projectat per Lluís Domènech i Montaner, el Palau es va construir entre 1905 i 1908 per servir de seu a l’Orfeó Català i va ser finançat per subscripció popular..

L’edifici incorpora solucions arquitectòniques molt avançades, com una estructura central metàl·lica estabilitzada per un sistema de contraforts i voltes perimetrals d'inspiració gòtica. La sala de concerts, una de les més singulars del món, està presidida per l’orgue sobre l’escenari i per una lluerna central que representa el sol i que deixa passar la llum natural.

La sala es troba adornada de figures, com les valquíries de Wagner que sorgeixen del sostre; les muses que envolten l’escenari; els bustos d’Anselm Clavé i de Beethoven; i diversos elements de la natura com flors, fruits i palmeres. Per a la seva construcció, Domènech i Montaner va comptar amb artistes notables de l’època, com el mosaïcista Lluís Bru, els ceramistes Josep Orriols i Modest Sunyol, i els escultors Miquel Blay, Eusebi Arnau, Dídac Massana i Pau Gargallo. Els vitralls van anar a càrrec de la casa Rigalt i Granell, i el paviment hidràulic, de la casa Escofet.

A banda de la gran sala de concerts, el Palau disposa del Petit Palau, un auditori modern inaugurat el 2004, i de la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català.

Actualment, el Palau de la Música continua acollint de forma regular concerts de música clàssica i moderna, a més de ser un punt de trobada de la vida cultural de Barcelona.

 

Com arribar al Palau de la Música?

Des de la parada de Plaça Catalunya, de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic, podeu arribar al Palau de la Música baixant per la Via Laietana i girant a l’esquerra pel Carrer Ramon Mas.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El primer concert d’orgue fora d’una església a Barcelona el va fer Alfred Sittard, organista de la catedral de Dresden, al Palau de la Música, poc després de la seva inauguració.
  • Consell del barceloní: Les visites guiades que ofereix el Palau de la Música Catalana són imprescindibles per comprendre les històries que expliquen els elements decoratius del palau. Consulteu els horaris i preus.
  • Imprescindible per a: Amants de l’art, la música i la cultura.