Palau Güell | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona del diumenge 19 de març, el Barcelona Bus Turístic prestarà servei a partir de les 13 hores, aproximadament.

Palau Güell

La primera gran obra d’art de Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Primera obra important d’Antoni Gaudí, on va experimentar amb alguns dels seus elements constructius més característics. Encarregat pel seu mecenes, Eusebi Güell, el Palau Güell destaca per la seva impressionant façana, el desplegament de formes ornamentals i per la innovadora concepció de l’espai i la llum.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Güell?

El Palau Güell, al barri del Raval, va ser la primera construcció d’envergadura d’Antoni Gaudí i una de les primeres col·laboracions amb el mecenes que posteriorment li encarregaria la construcció del Park Güell: Eusebi Güell.

Aquest palau de 7 plantes, concebut com a residència familiar dels Güell, es va construir entre 1886 i 1890 i és un gran exemple d’arquitectura modernista adaptada a l’ús domèstic. El primer que crida l’atenció és la seva imponent façana, en la que destaquen dues monumentals portes en forma d’arc parabòlic ornamentades amb una gran reixa de ferro forjat que representa la cua de dues serps que baixen al llarg del perímetre de l'arc fins a nivell de terra. Al centre, entre les dues portes, se situa un escut format per la lletra "G" de Güell al mig d'una lira feta amb formes vegetals.

L'edifici es caracteritza per la riquesa d'espais i un disseny que segueix les línies de l’època orientalista de l’arquitecte, amb predomini de les formes d'inspiració àrab, bizantí o mudèjar tant a l’exterior com a l’interior i sostres amb enteixinats de fusta i ferro. Des d'un aspecte estrictament constructiu, Gaudí va cuidar al màxim detall aspectes com la il·luminació, la ventilació o l'aïllament acústic de l'exterior, assajant amb elements i procediments constructius nous que després va aplicar a les seves obres posteriors.

Així, el modelatge de les superfícies de transició entre els arcs parabòlics i les columnes en marbre de la sala principal anticipa el treball amb superfícies tortes de les voltes de la Colònia Güell i la Sagrada Família. Al terrat, hi ha 20 xemeneies concebudes com a escultures, un tipus de tractament que té un antecedent clar a la Casa Vicens i la finca Güell, però que destaca sobretot a La Pedrera i la Casa Batlló. Al Palau Güell també va ser la primera vegada que Antoni Gaudí va emprar el trencadís, un revestiment irregular de mosaic que va acabar sent un dels seus trets característics.

El Palau Güell va ser declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO el 1984.

 

Com arribar al Palau Güell?

Des de la parada Colón – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu passejar per Les Rambles fins a arribar al carrer Nou de la Rambla, on es troba el Palau Güell.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A més de quedar bocabadats per les impressionants columnes fungiformes amb maons acanalats que trobareu al soterrani del Palau Güell, fixeu-vos també en els detalls, perquè aquest espai és una mostra magistral de la destresa de Gaudí. En crear-lo va tenir en compte la necessitat de ventilació i el va dotar d’un sistema de forats que donen a l'exterior del carrer i al pati intern.
  • Consell del barceloní: El Palau Güell organitza itineraris temàtics com per exemple, una ruta per les 20 xemeneies, en els quals un guia especialitzat us explicarà en detall alguns dels aspectes més importants de l’edifici.
  • Imprescindible per: Endinsar-se en el conjunt de l’obra de Gaudí i comprendre la seva evolució.