El Museu Blau / Museu de Ciències Naturals de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • El Museu Blau / Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu Blau / Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Un museu de ciències naturals que acull l’esquelet d’una balena

Hola Barcelona, your travel solution

La seu principal del Museu de Ciències Naturals de Barcelona us proposa un viatge per la història de la vida i de la Terra. Un recorregut fascinant i interactiu que mostra els orígens de la vida al planeta i que acull també exposicions temporals dedicades a les ciències.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar al Museu Blau?

El Museu Blau, inaugurat l’any 2011, es troba en un edifici d’intens color blau projectat pels arquitectes Herzog & De Meuron, construït amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures el 2004. El museu proposa un recorregut anomenat “Planeta Vida” que explica la història de la vida a la terra en tres grans blocs: "La Biografia de la Terra", un “túnel del temps” audiovisual; "La Terra avui", la part pròpiament museística; i "Les Illes de ciència", recintes independents que expliquen aspectes específics de la natura.

“Planeta Vida” és una visió de conjunt de la Terra i de la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, per això en el recorregut s’exposen fòssils, roques, minerals, plantes, fongs, microbis i animals dissecats.

La peça més emblemàtica del museu és l'esquelet d’una balena d’una tona de pes que es va trobar el 1862 a la platja de Llançà i que, per votació popular, s’ha anomenat Brava. Al llarg del recorregut, s’hi poden veure altres exemplars únics com un escarabat cavernícola; un gasteròpode gegant fòssil; un fragment de piromorfita, el mineral més valuós del museu; o una de les dues úniques rèpliques que existeixen al món del "Prognadoton", un mosasauri de fa 80 milions d’anys.

El Museu Blau forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, una institució amb més de 130 anys d’història que parteix del llegat de les col·leccions del naturalista Francesc Martorell i Peña. A més de l’edifici del Fòrum, disposa d’altres espais a la ciutat, com el Jardí Botànic de Barcelona.

 

Com arribar al Museu Blau?

El Museu Blau es troba al Parc del Fòrum, al que podeu arribar amb la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El museu disposa de dues “zones de descans”, una visual i una sonora, per fer un recés en la visita i gaudir dels sons i les imatges de la natura.
  • Consell del barceloní: El museu té per objectiu mostrar les ciències naturals de manera didàctica i per a tots els públics, per això val la pena aturar-se a les taules interactives, projeccions i vitrines on s’expliquen alguns conceptes amb més detall.
  • Imprescindible per: Descobrir la història del nostre planeta.