Casa Amatller | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Volta Ciclista a Catalunya, el diumenge 26 de març les parades del Barcelona Bus Turístic de la zona Pl. Espanya i Montjuïc es veuran afectades durant el matí.

Casa Amatller

Desafiant les normes establertes

Hola Barcelona, your travel solution

La Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch és una original combinació d’estil modernista i neogòtic. Es tracta de la primera remodelació en clau modernista d’un edifici ja existent que es va fer al Passeig de Gràcia. La Casa Amatller pertany al període modernista de Puig i Cadafalch, que inclou també edificis com el Palau Macaya o la Casa de les Punxes.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar a la Casa Amatller?

Els orígens de la Casa Ametller es remunten a finals del segle XIX quan l’exitós industrial de la xocolata Antoni Amatller, va encarregar remodelar un edifici de l’any 1845 al polític i arquitecte Josep Puig i Cadafalch, qui va comptar amb la col·laboració d’altres artistes modernistes, entre ells els escultors Eusebi Arnau i Alfons Juyol. Les obres van finalitzar l’any 1900.

L'esquema base de la Casa Amatller respon a una barreja dels palaus gòtics catalans i dels palauets urbans dels Països Baixos. De fet, un clar exemple d’inspiració flamenca és la forma triangular de la part superior de la façana. També, si us fixeu bé, podreu apreciar dues portes asimètriques enllaçades per un Sant Jordi, realitzades per l’escultor Eusebi Arnau.

A la mort d’Antoni Amatller, la seva filla va crear l’Institut Amatller d’Art Hispànic, seu d’una de les col·leccions de fotografia especialitzada en art hispànic més importants del món.

De l’edifici es pot visitar l’entrada i el pis principal, que permeten fer-se una idea de com vivia una família de l‘alta burgesia catalana a principis del segle XX.

 

Com arribar a la Casa Amatller?

Hi podeu arribar des de la parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies, de la Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La casa es troba en l’anomenada “illa de la discòrdia”, anomenada així pel contrast dels tres edificis dels tres arquitectes modernistes més importants de Barcelona: la Casa Batlló de Gaudí, la Casa Ametller, de Puig i Cadafalch, i la Casa Lleó Morerade Domènech i Montaner.
  • Consell del barceloní: Si us agrada la xocolata, no deixeu de visitar la botiga Amatller de la planta baixa, hi podreu comprar una gran varietat de xocolates i degustar una xocolata a la tassa elaborada segons la recepta original de la família Amatller.
  • Imprescindible per: Aquells interessats en l’arquitectura, el modernisme, la història de la ciutat... i la xocolata!