Col·legi de les Teresianes | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Col·legi de les Teresianes

Col·legi de les Teresianes

Una escola modernista obra d’Antoni Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

Un edifici imponent, decorat amb uns pinacles que li donen aspecte de castell inexpugnable és en realitat un col·legi construït per Gaudí. Al barri de Sarrià-Sant Gervasi trobareu el Col·legi de les Teresianes, una obra en la qual Gaudí va saber complir amb el rigor estètic que demanava l’orde religiós i alhora, donar-li el seu toc més personal.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el col·legi de les Teresianes?

El col·legi de les Teresianes és una obra que Enric d’Ossó, fundador de l’orde religiós, havia encarregat a Joan Baptista Pons i Trabal, però que, gràcies al renom que havia adquirit com a arquitecte i persona devota, va ser finalment encomanada a Antoni Gaudí l’any 1888.

L’orde de Santa Teresa volia construir un centre educatiu a la vila de Sant Gervasi de Cassoles, aleshores un poblet al nord de Barcelona, que reflectís austeritat en l'edifici, en compliment del vot de pobresa. Gaudí va respectar la forma rectangular de la planta de Pons i Trabal i va aixecar un edifici sobri i amb materials econòmics com el maó i la pedra trinxada. Tot i això, Gaudir va saber deixar la seva empremta en l’estructura de l’edifici, que rep llum a totes les seves plantes a través de la combinació de dos celoberts amb passadissos d’arcs parabòlics. A la façana, hi destaca la composició dels merlets i el coronament amb el birret doctoral de la santa, una simbologia religiosa que es completa amb les creus de 4 braços, característiques de Gaudí, que rematen els pinacles dels extrems de l’edifici. A més, als angles de la façana trobareu escuts de ceràmica amb diversos símbols de l’ordre teresià: el mont Carmel coronat per la creu, el cor de la Verge coronat per espines i el de santa Teresa travessat per una fletxa.

 

Com arribar al Col·legi de les Teresianes?

Des de la parada de Sarrià de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, podeu passejar pel barri i arribar al col·legi de les Teresianes, ubicat al carrer Ganduxer.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’arquitecte a qui havien encarregat el projecte original, Joan baptista Pons i Trabal va participar en la remodelació de la Plaça Catalunya i va ser l’autor d’una casa modernista singular al carrer Balmes.
  • Consell del barceloní: Malauradament, el col·legi no es pot visitar perquè encara conserva la seva funció docent; si esteu per la zona, podeu fer una ullada a la part superior per sobre dels murs que tanquen el recinte.