Columnes Temple August | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona del diumenge 19 de març, el Barcelona Bus Turístic prestarà servei a partir de les 13 hores, aproximadament.

  • Inici
  • Columnes Temple August

Columnes Temple August

Els orígens de la ciutat romana del segle I a.C.

Hola Barcelona, your travel solution

Tancat temporalment

Un pati d’un edifici medieval amaga els vestigis de "Barcino", l’assentament romà que va donar lloc a l’actual Barcelona. Es tracta de 4 columnes que van pertànyer al Temple d’August, construït fa més de 2000 anys al cim del mont Tàber, el turó on va néixer Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar les columnes del Temple August?

Al número 10 del carrer Paradís hi ha un edifici del segle XV, seu del Centre Excursionista de Catalunya. A la porta, trobareu una pedra de molí que marca el punt més alt del que va ser la ciutat romana, el Mont Tàber, de poc més de 16 metres d’alçada. Dins d’aquest edifici, en un pati lateral, trobareu les restes del Temple d’August, datat a la fi del segle I aC.

Aquest temple, que va ser a la part central de fòrum romà, va ser absorbit per diverses edificacions durant la baixa edat mitjana. Només se’n van conservar tres columnes, que formaven part de l’edifici gòtic que, a principis del segle XX, va ser adquirit pel Centre Excursionista de Catalunya. Durant les obres de restauració, es va crear el pati interior per tal de conservar-ne les tres columnes. Una quarta s’havia reconstruït amb restes arqueològiques i es trobava exposada a la Plaça del Rei. No va ser fins al 1956 que es va decidir tornar-la al seu emplaçament original.

 

Com arribar al Temple d’August?

El Temple d’August es troba al carrer del Paradís, darrere la Catedral de Barcelona. Hi arribareu des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Va ser l’arquitecte Domènech i Muntaner, un dels il·lustrats socis del Centre Excursionista de Catalunya, qui, reformant l’antic local d’origen medieval de l’associació, va decidir deixar a la vista aquestes espectaculars columnes romanes que anteriorment quedaven camuflades i dividides en diferents pisos.
  • Consell del barceloní: Si voleu fer fotografies de les columnes, us recomanem que porteu un gran angular, l’espai és molt reduït i amb la càmera del mòbil no en tindreu prou!
  • Imprescindible per a: Qui vulgui descobrir un dels secrets més ben guardats de Barcelona.