Casa Vicens | Hop on Hop Off Barcelona

Gaudeix ara dels nous bitllets de 24 i 48 hores del Barcelona Bus Turístic. Compra ja els teus bitllets i aprofita al màxim la visita!

Amb motiu de la Cursa Jean Bouin, diumenge, 28 de novembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 14.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Casa Vicens

Punt de partida de l’obra gaudiniana

Hola Barcelona, your travel solution

Gaudí es va inspirar en les flors del jardí i en l’activitat de la fàbrica del propietari per crear una casa plena de color al barri de Gràcia. La Casa Vicens va ser el primer projecte important d’Antoni Gaudí, un encàrrec d’un empresari de la ceràmica que va donar lloc a un edifici modernista d’estil orientalitzat recobert de rajoles estampades.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Casa Vicens?

La Casa Vicens va ser encarregada el 1878 per Manuel Vicens i Montaner, propietari d’una fàbrica de ceràmica, a un jove Antoni Gaudí com a habitatge d’estiueig al que era en aquell temps el municipi independent de Gràcia. Es tracta del primer projecte important de Gaudí, en el qual l’arquitecte, encara en el seu primer període, va utilitzar un llenguatge arquitectònic en el qual predomina la línia recta sobre la corba, tot i que, com seria habitual a la seva obra posterior, s’inspira en la natura per a dissenyar algunes de les peces més significatives de la decoració.

Aprofitant l’activitat empresarial dels propietaris, Gaudí empra la ceràmica com a element decoratiu predominant i dissenya rajoles estampades en verd i groc, prenent com a model els clavells de moro que creixien a la mateixa finca. L’ornamentació és un reconeixement a l’herència mudèjar, que també es manifesta en el tractament dels angles de l’edifici, que eviten la rigidesa clàssica.

La casa està estructurada en quatre nivells, corresponents a un soterrani per al celler, dues plantes per a l'habitatge i unes golfes destinades al servei. Gaudí va enganxar l'immoble a la mitjanera d'un convent veí, i així va aconseguir un jardí gran i espaiós, per al qual va dissenyar una font monumental d'obra vista. Però l'any 1925, l'arquitecte Joan Baptista Serra va realitzar una ampliació de l'edifici a imatge del que havia fet Gaudí, i va reduir notablement el jardí. Posteriorment, el 1946 es va vendre una part del terreny i es va demolir la font.

La Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

 

Com arribar a la Casa Vicens?

La parada de Park Güell de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic et permet arribar fins a la Casa Vicens, que es troba al carrer de les Carolines, molt a prop de l’avinguda del Príncep d’Astúries.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Casa Vicens té una admirable reixa de ferro colat de motius vegetals a l’exterior. Per dissenyar-la, Gaudí va prendre models de fang de les fulles de margalló del jardí.
  • Consell del barceloní: La Casa Vicens era l’única casa dissenyada per Gaudí que no era visitable, doncs fins al 2014 estava habitada. Val la pena fer-hi una ullada i completar així la visita a tots els edificis gaudinians de Barcelona.
  • Imprescindible per a: Descobrir una de les obres menys conegudes de Gaudí, que només tenia 31 anys quan va rebre l’encàrrec.