Casa Vicens | Hop on Hop off Barcelona

23/04: amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

29/04: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Casa Vicens

Punt de partida de l’obra gaudiniana

Hola Barcelona, your travel solution

La Casa Vicens va ser el primer projecte important d’Antoni Gaudí, un edifici modernista d’estil orientalitzat recobert de rajoles estampades.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Casa Vicens?

La Casa Vicens va ser encarregada el 1878 pel corredor de borsa Manuel Vicens i Montaner  a un jove Antoni Gaudí com a habitatge d’estiueig al que era en aquell temps el municipi independent de Gràcia. Es tracta del primer projecte important de Gaudí, en el qual l’arquitecte, encara en el seu primer període, va utilitzar un llenguatge arquitectònic en el qual predomina la línia recta sobre la corba, tot i que, com seria habitual a la seva obra posterior, s’inspira en la natura per a dissenyar algunes de les peces més significatives de la decoració.

Gaudí empra la ceràmica com a element decoratiu predominant i dissenya rajoles estampades en verd i groc, prenent com a model els clavells de moro que creixien a la mateixa finca. L’ornamentació és un reconeixement a l’herència mudèjar, que també es manifesta en el tractament dels angles de l’edifici, que eviten la rigidesa clàssica.

La Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

 

Com arribar a la Casa Vicens?

La parada de Park Güell de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic et permet arribar fins a la Casa Vicens, que es troba al carrer de les Carolines, molt a prop de l’avinguda de la Riera de Cassoles.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Casa Vicens té una admirable reixa de ferro colat de motius vegetals a l’exterior. Per dissenyar-la, Gaudí va prendre models de fang de les fulles de margalló del jardí.
  • Consell del barceloní: La Casa Vicens era l’única casa dissenyada per Gaudí que no era visitable, doncs fins al 2014 estava habitada. Val la pena fer-hi una ullada i completar així la visita a tots els edificis gaudinians de Barcelona.
  • Imprescindible per a: Descobrir una de les obres menys conegudes de Gaudí, que només tenia 31 anys quan va rebre l’encàrrec.