Casa Vicens | Hop on Hop off Barcelona

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic de Montjuïc del dimecres 25 d'octubre les parades del Barcelona Bus Turístic de les zones pl. d'Espanya i Montjuïc es veuran afectades tota la tarda fins a la finalització del servei. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dimarts 28 de novembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Casa Vicens

Punt de partida de l’obra gaudiniana

Hola Barcelona, your travel solution

La Casa Vicens va ser el primer projecte important d’Antoni Gaudí, un edifici modernista d’estil orientalitzat recobert de rajoles estampades.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Casa Vicens?

La Casa Vicens va ser encarregada el 1878 pel corredor de borsa Manuel Vicens i Montaner  a un jove Antoni Gaudí com a habitatge d’estiueig al que era en aquell temps el municipi independent de Gràcia. Es tracta del primer projecte important de Gaudí, en el qual l’arquitecte, encara en el seu primer període, va utilitzar un llenguatge arquitectònic en el qual predomina la línia recta sobre la corba, tot i que, com seria habitual a la seva obra posterior, s’inspira en la natura per a dissenyar algunes de les peces més significatives de la decoració.

Gaudí empra la ceràmica com a element decoratiu predominant i dissenya rajoles estampades en verd i groc, prenent com a model els clavells de moro que creixien a la mateixa finca. L’ornamentació és un reconeixement a l’herència mudèjar, que també es manifesta en el tractament dels angles de l’edifici, que eviten la rigidesa clàssica.

La Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

 

Com arribar a la Casa Vicens?

La parada de Park Güell de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic et permet arribar fins a la Casa Vicens, que es troba al carrer de les Carolines, molt a prop de l’avinguda de la Riera de Cassoles.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Casa Vicens té una admirable reixa de ferro colat de motius vegetals a l’exterior. Per dissenyar-la, Gaudí va prendre models de fang de les fulles de margalló del jardí.
  • Consell del barceloní: La Casa Vicens era l’única casa dissenyada per Gaudí que no era visitable, doncs fins al 2014 estava habitada. Val la pena fer-hi una ullada i completar així la visita a tots els edificis gaudinians de Barcelona.
  • Imprescindible per a: Descobrir una de les obres menys conegudes de Gaudí, que només tenia 31 anys quan va rebre l’encàrrec.