Parada Arc de Triomf - Barcelona Nord | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Parada Arc de Triomf - Barcelona Nord

Hola Barcelona, your travel solution

Barcelona sempre ha estat reconeguda per la seva capacitat de transformar-se. Acollir l’Exposició Universal del 1888 la va consagrar com un dels centres fabrils més rellevants del món. Arc de Triomf era la porta d’entrada a aquell gran esdeveniment. Avui en dia continua sent la frontera entre el nucli antic i l’Eixample, que tot just començava a engrandir la ciutat.

Quan Barcelona es va presentar al món

La parada Arc de Triomf - Estació del Nord de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic es troba al carrer d’Alí Bei. En arribar-hi, experimentaràs com era la ciutat quan va organitzar l’Exposició Universal del 1888, la primera de les dues exposicions universals que es van celebrar a Barcelona.

A finals del segle XIX, Barcelona ja es distingia com la segona ciutat més important d’Espanya i la primera en l’àmbit industrial. Amb l’Exposició del 1888, es va presentar davant del món com una ciutat pròspera que, amb l’Eixample, preparava l’expansió més enllà de les muralles medievals. L’Arc de Triomf es va construir com a porta al recinte de l’Exposició. Actualment, encara dona accés al passeig de Lluís Companys, amb edificis tan notoris com el Tribunal Superior de Justícia i, al parc de la Ciutadella, l’espai que va acollir l’Exposició i que després de l’esdeveniment es va convertir en el primer parc públic de la ciutat.

En un costat de l’Arc de Triomf es troba l’estació del Nord. En aquesta instal·lació, Barcelona ha demostrat, un cop més, la seva capacitat de transformar-se: avui en dia l’antiga estació ferroviària és una moderna estació d’autobús, amb tot l’encant i la magnificència dels edificis del segle XIX. Al seu costat, el parc de l’Estació del Nord és un oasi de pau al cor de la ciutat i l’únic exemple a Barcelona de land art, el corrent artístic que trasllada el treball artístic a espais naturals.

Què veure