Hivernacle del Parc de la Ciutadella | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona del diumenge 19 de març, el Barcelona Bus Turístic prestarà servei a partir de les 13 hores, aproximadament.

  • Inici
  • Hivernacle del Parc de la Ciutadella

Hivernacle del Parc de la Ciutadella

Un espai de ferro i vidre hereu de l’Exposició Universal de 1888

Hola Barcelona, your travel solution

Tancat temporalment

El Parc de la Ciutadella de Barcelona encara conserva l’hivernacle de ferro i vidre que es va construir l’any 1884. Amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888 es va aixecar a la banda del Passeig Picasso del parc de la Ciutadella un recinte de tres naus per al cultiu de plantes tropicals.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar l’hivernacle?

L’hivernacle, juntament amb l’umbracle, el Museu Martorell de Geologia i el Castell dels Tres Dragons, és una de les estructures que es van crear al Parc de la Ciutadella per a l’Exposició Universal de Barcelona de 1888, concretament per al cultiu i exposició de plantes d’origen tropical que no resistirien el clima mediterrani de Barcelona.

Construït l’any 1884 per Josep Amargós i Samaranch, l’estructura de l’hivernacle ocupa una superfície de 950 m2 dividida en tres naus, de les quals la central és la més alta i està descoberta per les parts laterals. Com en moltes de les obres de finals del segle XIX, en l'hivernacle es van utilitzar materials que aleshores es consideraven d'avantguarda, com eren el ferro i el vidre. Els elements decoratius, d'inspiració classicista, també són de foneria.

 

Com arribar a l’hivernacle?

L’hivernacle es troba dins del Parc de la Ciutadella, parada de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Les tres naus de l’hivernacle, a més de servir per al cultiu de diverses espècies, han estat també un bar i restaurant i un escenari de banquets de noces, concerts o exposicions de bonsais.