Parc de la Ciutadella | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

A causa de la convocatòria estatal de vaga de personal de conducció d’autobusos, dijous, 18 de maig, el Barcelona Bus Turístic estarà fora de servei.

  • Inici
  • Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

El primer parc públic de Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

L’espai que va acollir l’Exposició Universal de 1888 és avui un gran parc amb dos museus, una extensa col·lecció d’art públic i molt més. Amb més de 17 hectàrees, el Parc de la Ciutadella és el parc urbà més gran de Barcelona després del de Montjuïc i un veritable museu d’escultures a l’aire lliure.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

¿Què visitar al Parc de la Ciutadella?

El parc, traçat en els antics terrenys de la fortalesa de la Ciutadella, va ser dissenyat   per Josep Fontserè i Mestre seguint com a model el jardí de Luxemburg de París. Es va inaugurar l’any 1881 i el 1888 va acollir l'Exposició Universal de Barcelona, de la qual es conserva el restaurant, obra de Domènech i Muntaner, que pertany a la primera època del modernisme barceloní. També es conserven l’hivernacle i l’umbracle, dedicats a la conservació d’espècies botàniques i, de l’antiga fortalesa militar, ha sobreviscut l’Arsenal de la Ciutadella, actual seu del Parlament de Catalunya. De 1892 és el Zoo de Barcelona.

A més de la seva gran extensió enjardinada, del llac central, i de les més de cent espècies de flora, moltes d’elles plantades al segle XIX, al Parc de la Ciutadella destaca la Cascada Monumental, construïda entre 1875 i 1888 amb un disseny general de Josep Fontserè, sobre un projecte hidràulic d'Antoni Gaudí. Per tot el parc trobareu escultures i bustos d’un gran valor artístic d’autors com Frederic Marès, Josep Clarà, Josep Llimona i Pau Gargallo, que han contribuït a fer que el Parc de la Ciutadella fos declarat monument històric-artístic l’any 1951.

 

Com arribar al Parc de la Ciutadella?  

Si baixeu a la parada Pla de Palau – Parc de la Ciutadella de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, només haureu de passejar pel Passeig d’Isabel II i l’avinguda del Marquès de l’Argentera i arribareu a una de les entrades laterals del parc.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’any 1911 es va instal·lar a l'antic pati d'armes de la fortalesa el parc d'atraccions Saturno Park, que comptava amb atraccions molt modernes per a la seva època, com muntanyes russes, però el recinte va tancar el 1921.
  • Consell del barceloní: El Parc de la Ciutadella s’ha convertit en un dels llocs amb més activitats lúdiques i culturals de Barcelona. Sobretot els caps de setmana, és habitual trobar gent fent pícnics, tocant timbals o practicant ioga.
  • Imprescindible, a banda de per als interessants en la història i l’art, per als bohemis i els ioguis.