Parada MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya | Hop on Hop off Barcelona

24/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 13 h.

11/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

 

Parada MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya

Hola Barcelona, your travel solution

Si baixeu a la parada del MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), podreu visitar la millor col·lecció de pintura romànica del món i la millor col·lecció d’art català, en un recorregut que va des de l’edat mitjana a mitjans del segle XX.

Conèixer l’art i la cultura catalanes

El recorregut ascendent per la muntanya de Montjuïc que fa la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic us porta fins al majestuós edifici que domina la vista de Montjuïc des de la Plaça d’Espanya: el Palau Nacional, seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ocupa un palau de decoració noucentista a l’interior del qual podreu contemplar el famós Pantocràtor o Crist en Majestat, procedent de l’absis de Sant Climent de Taüll, a Lleida. A més del Pantocràtor, el museu acull una impressionant col·lecció d’art català, que va des del romànic fins a l’època moderna. Al seu voltant es troben els jardins de Joan Maragall, uns dels més grans de la ciutat, que formen part del palauet Albéniz, residència reial a Barcelona.

A l’altra banda del Museu Nacional d'Art de Catalunya, al passeig de Santa Madrona, veureu un edifici curiós, de planta hexagonal, que acull el Museu Etnològic. Aquí, a més de conèixer a fons com és la vida a la Catalunya rural, també podreu recórrer Àsia, Japó, Àfrica, Amèrica del Sud i Oceania a través dels objectes recollits a diverses expedicions etnogràfiques.

Què veure