Arc de Triomf | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Arc de Triomf

L’entrada de Barcelona a l’època moderna

Hola Barcelona, your travel solution

Construït amb motiu de l’Exposició Universal del 1888, aquest arc de 30 metres d’alçària és frontera entre la Ciutat Vella i la Barcelona moderna. L’Arc de Triomf encapçalava el passeig que conduïa fins a l’entrada principal de l’Exposició Universal del 1888 i avui dia marca el límit entre la ciutat antiga i l’Eixample.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar l’Arc de Triomf?

El monumental Arc de Triomf es va construir com a porta al recinte de l’Exposició Universal del 1888, donant accés al que actualment és el Passeig Lluís Companys, una avinguda de 50 metres d’amplada on destaquen les balustrades de ferro dissenyades per Pere Falqués, arquitecte municipal de Barcelona que va remodelar la Plaça Catalunya, va reordenar del Parc de la Ciutadella i va ser l’autor dels bancs-fanals de Passeig de Gràcia, entre d’altres.

L’arc, de maó vermell i estil neomudèjar va ser projectat per l’arquitecte Josep Vilaseca, que va dissenyar un arc clàssic de 30 metres d’alçària que va ser profusament decorat. En cadascuna de les cares dels frisos es va representar un tema relacionat amb la ciutat:

  • Barcelona rep les nacions, de Josep Reynés, a la banda del passeig Sant Joan.
  • Repartiment de recompenses als participants de l’Exposició, de Josep Llimona, a la banda del passeig Lluís Companys.
  • Les al·legories de la Indústria, l’Agricultura i el Comerç, a un lateral.
  • Les al·legories de les Ciències i les Arts, a l’altre lateral.
  • Les Fames, figures alades dels contraforts, van ser esculpides per Manuel Fuxà i Pere Carbonell.

 

Com arribar a l’Arc de Triomf?

Des de la Parada Zoo de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, podeu entrar al Parc de la Ciutadella i sortir per la porta que dóna al Passeig Lluís Companys, al final del quan trobareu l’arc.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Actualment, és molt habitual que l'Arc de Triomf s’utilitzi com a meta d’algunes de les curses populars més importants de Barcelona, com la Jean Bouin o la Marató de Barcelona.
  • Consell del barceloní: El Passeig de Lluís Companys, al qual s’accedeix per l’Arc del Triomf és un bon lloc per patinar o anar en bici.
  • Imprescindible per: contemplar un arc del triomf diferent, que no es va aixecar per a commemorar una victòria militar sinó per celebrar un esdeveniment de caràcter cívic.