Umbracle del Parc de la Ciutadella | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Umbracle del Parc de la Ciutadella

Umbracle del Parc de la Ciutadella

128 anys guardant plantes tropicals

Hola Barcelona, your travel solution

Al Parc de la Ciutadella hi ha un edifici de ferro de perfil trilobulat on creixen plantes tropicals i subtropicals. L’umbracle, que és un dels edificis construïts amb motiu de l’Exposició Universal de 1888 recrea les condicions dels boscos ombrius i humits on creixen les espècies plantades.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar a l’umbracle del Parc de la Ciutadella?

L’umbracle va ser construït entre els anys 1883 i 1887 per Josep Amargós a partir d’un projecte de Josep Fontserè per recuperar, com a parc públic i espai científic i museístic, la ciutadella militar que havia aixecat Felip V per controlar Barcelona. De tots els edificis projectats només es van construir alguns, com el Museu Martorell de Geologia, l’hivernacle i l’umbracle, que se situen a la banda del Passeig Picasso del parc de la Ciutadella actual.

El mateix Fontserè es va encarregar de dissenyar un edifici que havia de protegir les plantes del sol i permetre el creixement d’espècies alienes a la Mediterrània.  Amb una estructura de pilars de foneria, bigues corbades de ferro i tres cobertes de cinc arcades, va aconseguir fer un joc de llums i ombres que recrea força bé les condicions dels boscos tropicals i subtropicals d’on són naturals els grans arbres i plantes que hi ha al recinte.

Entre les espècies que es poden veure a l’umbracle hi ha hortènsies, kènties, gardènies, ficus, marqueses, costelles d’Adam, arecàcies, palmeres de cera o gessamins d’hivern. L’espai està organitzat amb un parterre central, un altre que recorre les quatre parets i un passadís al mig on hi ha instal·lats uns quants bancs per poder contemplar amb tranquil·litat les plantes.

 

Com arribar a l’umbracle del Parc de la Ciutadella? 

L’umbracle es troba dins del Parc de la Ciutadella, parada de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El projecte de recuperació com a espai científic i museístic de l’antiga ciutadella militar incloïa la reproducció a mida natural d’animals extingits, un projecte que va posar en marxa el naturalista Norbert Font i Sagué i que es va interrompre a la seva mort, quan només s’havia enllestit una d’aquestes escultures. Es tracta d’un mamut, que es troba molt a prop de la cascada monumental i que s’ha convertit en una figura cèlebre del parc.
  • Consell del barceloní: L’umbracle és un lloc per gaudir de la natura sense allunyar-vos de la ciutat; aneu-hi si voleu una mica de calma.
  • Imprescindible per: Gaudir d’una natura exuberant sense sortir de Barcelona.