MUHBA - Museu d'Història de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Volta Ciclista a Catalunya, el diumenge 26 de març les parades del Barcelona Bus Turístic de la zona Pl. Espanya i Montjuïc es veuran afectades durant el matí.

  • Inici
  • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona

MUHBA - Museu d'Història de Barcelona

Més de 2.000 anys d’història de la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

Tot i que la seva seu central està al Barri Gòtic, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) té centres patrimonials repartits per tota la ciutat. El MUHBA explica els més de 2.000 anys d’història de Barcelona, des de l’assentament romà anomenat Barcino fins als nostres dies, a través de tota una sèrie de troballes arqueològiques i de centres d’interpretació d’obres i emplaçaments clau en la vida de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el MUHBA?

El MUHBA, inaugurat l’any 1943, és el museu de la ciutat de Barcelona dedicat a la conservació, documentació, divulgació i exposició del patrimoni històric de l’urbs i, tot i que la seva seu es troba al Barri Gòtic, concretament a la casa Padellàs, un dels edificis que formen el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, el MUHBA té centres repartits per tots els barris.

Els seus orígens es remunten a l’any 1931, quan l’obertura de la Via Laietana va obligar a traslladar la Casa Padellàs, un palau gòtic del segle XV, des del carrer de Mercaders a la Plaça del Rei. Quan s’estaven realitzant les obres de fonamentació de la casa al seu nou emplaçament, es van descobrir les restes d'una part important de l'antiga Barcino que van donar lloc a una ambiciosa intervenció arqueològica a tota la plaça, que es va estendre fins a la Guerra Civil. Paral·lelament, l’any 1932 es va recuperar el Palau Reial Major de la mateixa plaça i posteriorment, es va rehabilitar el Saló del Tinell, una sala amb sis arcs de diafragma semicirculars que són els més imponents d’aquest tipus construïts mai a Europa. Es diu que quan Colom va tornar d’Amèrica, va ser rebut pels Reis Catòlics en aquest lloc.

La visita al subsòl permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, atansar-se a la muralla de l’època, entrar en una tintoreria del segle II dC o veure els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat. A l’espai del Palau Comtal hi ha una exposició permanent sobre la Barcelona de l’Edat Mitjana (segles VIII-XIII), i des d’allà s’accedeix al Saló del Tinell i a la Capella de Santa Àgata, dos espais gòtics que acullen exposicions temporals.

El MUHBA agrupa també diversos centres patrimonials distribuïts pels barris de la ciutat, que permeten explicar la història en els entorns que n’han estat protagonistes, com són els centres del Temple d'August, el Barri del Call o del Park Güell.

 

Com arribar al MUHBA?

Amb la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a una de les millors portes d’entrada per explorar el barri Gòtic i la Plaça del Rei, on trobareu la seu central del MUHBA.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Casa Padellàs no es trobava a la Plaça del Rei; va ser traslladada allà el 1931 quan es va obrir la Via Laietana. Va ser un dels molts edificis que es van moure o modificar quan es va rehabilitar el que avui coneixem com Barri Gòtic.
  • Consell del barceloní: Si voleu conèixer l’evolució de Barcelona d’una forma visual i explicativa, el MUHBA disposa d’una Carta Històrica de Barcelona virtual que us permetrà recórrer la història de la ciutat sense moure-us del lloc!
  • Imprescindible per aquells que vulguin conèixer Barcelona de veritat!