Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya | Hop on Hop off Barcelona

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic de Montjuïc del dimecres 25 d'octubre les parades del Barcelona Bus Turístic de les zones pl. d'Espanya i Montjuïc es veuran afectades tota la tarda fins a la finalització del servei. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dimarts 28 de novembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Una acadèmia de medicina del segle XVIII

Hola Barcelona, your travel solution

Un edifici d’arquitectura neoclàssica que conserva un amfiteatre anatòmic i una taula de dissecció del segle XVIII. La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya té la seva seu en un edifici que es va construir entre el 1762 i el 1763 i que conté elements ornamentals d’estil barroc i rococó.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Reial Acadèmia de Medicina?

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya es va crear l’any 1770 com a Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona. Té la seva seu a l’antic Col·legi de Cirurgia, una construcció declarada bé cultural d'interès nacional dintre del recinte urbà ubicat al barri del Raval que també comprèn els edificis de l’antic Hospital de la Santa Creu i la Casa de la Convalescència, actual seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

La seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, projectada per Ventura Rodríguez, és una de les obres més importants de l’arquitectura neoclàssica de Barcelona. Conserva un amfiteatre anatòmic circular del segle XVIII cobert per una cúpula esfèrica i decorat amb vitralls i detalls barrocs. L’element més impressionant és una taula de disseccions de marbre, de les poques que es conserven a Europa, al voltant de la qual s’articulen dues fileres de cadires de fusta daurada d’estil rococó.

 

Com arribar a la Reial Acadèmia de Medicina?

Des de la parada Plaça de Catalunya de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, arribareu a la Reial Acadèmia de Medicina baixant per la Rambla fins al carrer del Carme.
 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Santiago Ramón y Cajal va ser un dels il·lustres alumnes d’aquesta escola de medicina.
  • Consell del barceloní: Creuar els murs de l’edifici de la Reial Acadèmia de Medicina és fer un viatge en el temps. Recomanem que consulteu la seva pàgina web per saber quins dies podeu fer la visita.
  • Imprescindible per: Amants de la medicina i l’art neoclàssic.