Museu de Cultures del Món | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Museu de Cultures del Món

Museu de Cultures del Món

Un viatge antropològic dins de dos palaus medievals

Hola Barcelona, your travel solution

Dos palaus medievals del carrer Montcada alberguen un museu que difon el coneixement d’altres cultures. El Museu de Cultures del Món, centrat en Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania, té la seva seu al Palau del Marquès de Llió, de meitat del segle XIII amb moltes ampliacions i reformes posteriors, i al Palau Nadal, d’estructura gòtica amb elements renaixentistes.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Museu de Cultures del Món?

El Museu de Cultures del Món té els seus antecedents en el Museu Etnològic de Barcelona i la col·lecció que l’empresari i col·leccionista Albert Folch va cedir a l’Ajuntament de Barcelona. Es troba en el que havia estat la seu del Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí; al tancament d’aquest el 2012, es va decidir traslladar el fons no occidental del Museu Etnològic als dos palaus del carrer Montcada

El Palau del Marquès de Llió o Casa Mora és un edifici de planta baixa i dos pisos i pati interior. A la una façana principal hi ha una torre un pis més alta que la resta de l’edifici, que encara conserva restes arquitectòniques del segle XIII. Al llarg del temps, fins al segle XVIII, el palau va ser ampliat i modificat diverses vegades, afegint-hi finestres i una gran escala per accedir al primer pis, que es va construir el 1705 quan la va adquirir el Marquès de Llió, Josep Francesc de Mora i Catà.

El Palau Nadal, del segle XIV, també és un edifici de planta baixa i dos pisos, però incorpora una galeria coberta sostinguda per columnes, un recurs arquitectònic que tenen altres cases del carrer Montcada. A la façana hi ha una finestra del segle XVI amb el bust d’un home i una dona, possiblement Bartomeu Bruc i la seva dona, que van adquirir la casa el 1546.

Aquests dos palaus, situats davant del Museu Picasso de Barcelona, són avui la seu d’un museu que mostra peces de cultures molt diverses d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania. En destaquen, per exemple, figures de la cultura fang de Guinea Equatorial; escultures dels ioruba, destrals cerimonials maies, ceràmica nasca, titelles de l’illa de Java, imatges escultòriques de Buda o pectorals de fusta dels rapanui.

 

Com arribar al Museu de Cultures del Món?  

El Museu de Cultures del Món es troba al carrer Montcada, al que podeu accedir des de la parada de Pla de Palau – Parc de la Ciutadella  o la del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Museu de Cultures del Món de Barcelona és un dels onze membres integrants de la xarxa de Museus d’Etnografia i Cultures del Món, SWICH (Sharing a World on Inclusion, Creativity and Heritage). És un projecte europeu de cooperació cultural que vol potenciar aquests museus com a centres de creació, de trobada cultural i de producció de coneixement.
  • Consell del barceloní: El museu es troba en un dels carrers nobles de la Barcelona medieval i renaixentista, val la pena entretenir-se admirant els palaus que en formen part.
  • Imprescindible per: Apropar-se a la diversitat artística i cultural de diferents pobles d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.