MEAM - Museu Europeu d'Art Modern | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • MEAM - Museu Europeu d'Art Modern

MEAM - Museu Europeu d'Art Modern

El primer museu d'art figuratiu contemporani d'Espanya

Hola Barcelona, your travel solution

Un palau del segle XVIII amb un portal modernista acull obres figuratives i realistes del segle XXI. El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), que presenta una extensa col·lecció d’obres d’art d’artistes vius, es troba a l’antic palau Gomis, una construcció neoclàssica de 1.700 m².

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el MEAM?

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), es troba en un antic palau que va ser reconstruït el 1792 pel mercader de teixits Gomis al barri de la Ribera, molt a prop del Museu Picasso de Barcelona. Quan, a mitjans del segle XIX, es va obrir el carrer Princesa per comunicar el nucli antic amb el castell de la Ciutadella, el palau Gomis va quedar partit en dos, a banda i banda del carrer.

A principis del segle XX es van remodelar els habitatges i es va construir un nou portal modernista i tocant al segle XXI, l’any 2000, va ser adquirit per una artista holandesa, i la seva remodelació i restauració de la planta noble de l’edifici va rebre el Premi FAD d’interiorisme. EL 2006, l’arquitecte i editor José Manuel Infiesta el va comprar per convertir-lo en el Museu Europeu d’Art Modern.

El MEAM presenta les col·leccions pròpies de la Fundació, majoritàriament obres figuratives i realistes estructurades en tres categories: art contemporani del segle XXI, escultura moderna del segle XX i escultura catalana del segle XX, així com altres exposicions temporals. A més, el museu organitza presentacions d’artistes internacionals, cicles de música, visites escolars, tallers de pintura i escultura i multitud d’esdeveniments.

 

Com arribar al MEAM?  

El MEAM s’ubica al carrer Barra de ferro, 5, al barri del Born. Des de la parada del Barri Gòtic o de Pla de Palau, de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, podeu endinsar-vos al Born i arribar fins al museu.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Durant la invasió napoleònica, el Mariscal Lechi, que comandava les tropes franceses, va convertir el palau Gomis en la seva residència habitual.
  • Consell del barceloní: El carrer de la Barra de ferro forma part d’un nucli de petits carrers plens de botigues d’artesania. Val la pena entretenir-s’hi.
  • Imprescindible per: Descobrir l’art realista que es fa en l’actualitat.