Casa Fajol - Casa de la Papallona | Hop on Hop Off Barcelona

El servei del Barcelona Bus Turístic està suspès temporalment. Fins a finals d’any pots gaudir de la nova ruta Barcelona Christmas Tour. Reserva ara!

  • Inici
  • Casa Fajol - Casa de la Papallona

Casa Fajol - Casa de la Papallona

Una casa coronada per una papallona modernista

Hola Barcelona, your travel solution

Entre el parc de Joan Miró i la Gran Via trobareu una casa modernista coronada per una papallona de trencadís. Es tracta de la casa Fajol, coneguda com la "Casa de la Papallona", edifici que crida l’atenció a tot aquell que aixeca la mirada cap el pis superior.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la casa de la Papallona?

Al costat de la Plaça Espanya i del Parc de Joan Miró, al carrer Llançà núm. 20 de Barcelona, hi ha un edifici que va ser construït entre 1911 i 1929 per l’arquitecte Josep Graner Prat i que sorprèn pel seu coronament: és la casa Fajol.

A la part superior de la façana veureu un trencadís de colors semicircular que té la forma d’una papallona i que fa que la Casa Fajol es conegui pel nom de "Casa de la Papallona". Antigament, la papallona era visible tant des del parc de Joan Miró com des de la plaça Espanya, però després de la reforma de l’antiga plaça de toros de Las Arenas es va incorporar un annex que fa que només es pugui veure la casa des del mateix carrer Llançà.

La Casa Papallona és un bon exemple d’un modernisme popular, que encara és visible en cases unifamiliars de barris com Gràcia, Sants, Poble Sec  o a l’Eixample. De fet, tot i que el moviment modernista va deixar obres monumentals, en realitat va ser un corrent transversal, que va arribar a tots els estrats socials i a totes les manifestacions artístiques.

 

Com arribar a la Casa de la Papallona?

Des de la parada de Plaça Espanya de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la Casa de la Papallona si us apropeu a l’antiga plaça de toros de Las Arenas i gireu pel carrer Llançà.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A la població de Granollers, prop de Barcelona, també existeix una Casa de la Papallona que s'assembla molt a la del carrer Llançà, tot i que la papallona de Granollers és més estilitzada i està feta de pedra, sense trencadís.
  • Consell del barceloní: La Casa Fajol és un exemple de com el modernisme es troba en molts racons de la ciutat. Tot passejant, no oblidis de mirar cap amunt, hi descobriràs altres decoracions curioses com aquesta!