CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Centre neuràlgic de la innovació cultural

Hola Barcelona, your travel solution

Un dels enclavaments culturals més avantguardistes de Barcelona és producte de la reconversió d’un antic centre de beneficència. L’edifici actual del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), que va guanyar el premi FAD de disseny l’any 1993, acull exposicions, concerts, debats i festivals orientats a les noves tecnologies i als nous llenguatges.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el CCCB?

La Casa de la Caritat, creada a començaments del segle XIX per hostatjar desemparats de la ciutat, és ara un complex cultural situat al barri del Raval, que destaca per la seva arquitectura contemporània i per la seva intensíssima activitat, que abasta la investigació creativa, les exposicions temàtiques, els debats internacionals, la literatura, el cinema experimental i la transformació tecnològica.

La reforma de la Casa de la Caritat, obra dels arquitectes Helio Piñón i Albert Viaplana, va guanyar el premi FAD de disseny l’any 1993 en transformar un recinte de començaments del segle XIX en un cos prismàtic amb la façana vidrada, que sembla que s’inclini sobre el Pati de les Dones i que, mitjançant el joc de miralls i reflexos, construeix una metàfora sobre els canvis que la ciutat produeix en el paisatge.

L’edifici de la Casa de la Caritat és un dels que ha tingut més usos al llarg de la seva història. Va ser una església del segle XII que es convertí en el convent de monges de Montalegre al segle XIII i més tard en seminari conciliar dels jesuïtes, al segle XVI. Al segle XVIII s’hi van instal·lar una caserna militar i un correccional. Finalment, l’any 1802 el rei Carles IV hi va autoritzar la creació d’un establiment benèfic, l’hospici de la Casa de Caritat, per a l’acolliment de la població més desafavorida. Durant el segle XIX, s’hi va instal·lar una impremta, una funerària i una casa d’oficis.

El 1957, la Casa de Caritat es va traslladar a les Llars Mundet i l’edifici va deixar de tenir utilitat fins que la Diputació de Barcelona va decidir convertir-lo en un dels centres punters de la creació i la reflexió contemporànies.

 

Com arribar al CCCB?

Amb la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic, baixant a la parada Plaça de Catalunya arribareu a dos dels centres de cultura contemporània més importants de Barcelona.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: En les rajoles de ceràmica que cobreixen la part inferior del Pati de les Dones encara es poden llegir 19 refranys i sentències morals que repetien les noies orfes que vivien a la Casa de la Caritat, com per exemple “Els homes passen com el vent; la veritat de Déu roman eternament”.
  • Consell del barceloní: Els primers diumenges de cada mes el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) obre de forma gratuïta l’espai del mirador situat a la cinquena planta, des d’on podreu contemplar el mar, el barri Gòtic, el barri de Ciutat Vella, la muntanya de Montjuïc o el Tibidabo.
  • Imprescindible per: Experimentar l’ambient de la Barcelona contemporània més innovadora i descobrir moviments culturals alternatius.