Museu Marítim de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Museu Marítim de Barcelona - Les Drassanes Reials

Museu Marítim de Barcelona - Les Drassanes Reials

Una àmplia mostra de la cultura marítima en un edifici majestuós

Hola Barcelona, your travel solution

A les impressionants Drassanes Reials trobareu un museu on conèixer la cultura marítima de Barcelona. Al Museu Marítim de Barcelona podreu veure embarcacions, armes, cartografia, ceràmica, documents, eines de construcció naval, exvots, instruments de navegació, mascarons de proa, models de vaixells, pintures, plànols i fins i tot pujar a bord alguna de les 10 embarcacions històriques que el Museu té al port de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu Marítim de Barcelona?

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) es troba emplaçat en un edifici magnífic, les Drassanes Reials de Barcelona, un espai dedicat a la construcció naval que es va començar a edificar el segle XIII per encàrrec del rei Pere II i es va anar ampliant fins al segle XVIII. Són una obra mestra de l’enginyeria civil i els més grans i complets que es conserven. Allà s’hi va construir la galera reial amb la qual Joan d’Àustria va derrotar els turcs a la batalla de Lepant el 1571, de la qual se’n pot veure una rèplica a mida real.

Al llarg dels seus més de 700 anys d’història, les Drassanes han tingut diversos usos, sobretot militars: han estat caserna, foneria, mestrança i parc d’artilleria. El 1935, l’exèrcit va cedir l’edifici a la ciutat i el 1941 s’hi va traslladar la col·lecció de models i d’instruments que es trobaven a l’Escola Nàutica de Barcelona i que serien l’origen del Museu.

Actualment, el Museu Marítim de Barcelona compta amb una col·lecció molt extensa d’objectes i documents relacionats amb la cultura marítima, així com d’embarcacions històriques i models de vaixells. Arran de la seva profunda restauració, s’ha renovat la museïtzació per convertir l’espai en un centre interactiu i multimèdia sobre la cultura marítima. A més, el MMB salvaguarda i manté en actiu a les aigües de del Port de Barcelona 10 embarcacions històriques, entre les que destaca el Pailebot "Santa Eulàlia", una goleta de 1918 de tres pals que va ser el primer vaixell tradicional que el museu va recuperar, restaurar i tornar a l’aigua.

 

Com arribar al Museu Marítim de Barcelona?

Per arribar al MMB podeu agafar la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic i baixar a la parada Colom – Museu Marítim.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A l’entrada del museu hi ha una reproducció de l’Ictíneo I, un model de submarí ideat per Narcís Monturiol l’any 1858, que també es coneixia com “vaixell-peix” per la seva peculiar forma.
  • Consell del barceloní: El jardí del Museu Marítim és un dels racons més sorprenents de la ciutat: un oasi de calma, amb un petit estany i una terrassa, a pocs metres de La Rambla.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de la cultura marítima i futurs grumets.