Museu Picasso | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Museu Picasso

La millor col·lecció d’obres de joventut de Picasso

Hola Barcelona, your travel solution

Més de 4.000 obres exhibides en cinc palaus d’arquitectura gòtica mostren l’etapa de  formació del pintor i el seu vincle especial amb Barcelona. Dintre de diversos palaus gòtics del conjunt monumental historicoartístic del carrer Montcada es troba el Museu Picasso, creat per voluntat expressa del geni del cubisme, que va viure a Barcelona durant la seva joventut.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu Picasso?

El Museu Picasso s’ubica al barri de la Ribera, avui conegut com el Born, més concretament a l’esplèndid carrer Montcada, vestigi de la Barcelona senyorial d’altres temps i el nucli d’arquitectura civil medieval més important de la ciutat. Les gairebé 4.300 obres que exposa la pinacoteca es troben repartides en 5 palaus que  comparteixen un pati central i una gran escalinata noble que permet l’accés.

Va ser per desig exprés de l’artista i gràcies a l’ajuda del seu secretari i amic Jaume Sabartés, que Barcelona va poder acollir de forma permanent un museu amb l’obra de joventut de l’artista malagueny. De fet, Picasso va tenir un lligam especial amb la ciutat comtal des que, a finals del segle XIX, la família Ruíz Picasso decidís instal·lar-se a Barcelona, quan el jove Pablo tenia 14 anys. Així, el que seria un dels grans genis de la pintura del segle XX va viure els primers anys de formació a la capital catalana, va estudiar a l’Escola de Belles Arts de la Llotja i va fer els seus primer passos com a pintor. Amb 18 anys, en plena època d’esplendor del modernisme, Picasso va viure la inauguració del cafè Quatre Gats, centre de la intel·lectualitat catalana on el jove artista va exposar les seves primeres obres.

El Museu Picasso de Barcelona, inaugurat el 1963, va ser el primer museu de Picasso del món i l'únic creat en vida de l'artista, que el 1919 havia cedit a la ciutat una de les seves obres cabdals, "L’Arlequí". Va començar al Palau Aguilar amb la col·lecció privada del seu amic Jaume Sabartés i Gual i altres col·leccions amb obres de Picasso que es trobaven en diversos museus de la ciutat, com la col·lecció Plandiura o el llegat de dibuixos de Lluís Garriga i Roig. Fins i tot Gala i Salvador Dalí Gala van cedir obres de la seva col·lecció.

Al llarg dels anys, la col·lecció es va anar ampliant, i amb ella, el museu ha anat creixent amb l’annexió dels edificis adjacents. L’última donació que va rebre el museu va ser el 2015: l’arxiu de Brigitte Baer, especialista en l’obra gràfica del pintor. Aquets fons converteix el Museu Picasso de Barcelona en el referent mundial per a l’estudi de dibuixos i gravats de l’artista.

Actualment, el Museu Picasso exhibeix la col·lecció més important del geni malagueny fins a la seva època blava, a dins d’un conjunt monumental d’arquitectura gòtica catalana inigualable.

 

Com arribar al Museu Picasso?

El Museu Picasso es troba al barri del Born, al que podeu arribar bé des de la parada Pla de Palau – Parc de la Ciutadella o bé des de la de Barri Gòtic  de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Durant la seva joventut Picasso freqüentava el cafè Quatre Gats. L’artista va pintar els menús del cafè a canvi de poder fer-hi una exposició.
  • Consell del barceloní: Si voleu descobrir una obra de Picasso que sovint passa desapercebuda, acosteu-vos a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a la plaça de la Catedral. L’edifici té un mural amb esgrafiats dissenyats per Picasso i realitzats per Carl Nesjar.
  • Imprescindible per: Comprendre el geni de Picasso i la seva vinculació amb Barcelona.