Fundació Joan Miró | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró

Un edifici racionalista i carismàtic custodia l’obra de l’artista català

Hola Barcelona, your travel solution

La conjunció de dos genis, l’arquitecte Josep Lluís Sert i l’artista Joan Miró, va resultar en una fundació única. A la muntanya de Montjuïc, integrada en el paisatge però amb una personalitat pròpia, trobareu la Fundació Miró, una gran obra de l’arquitectura racionalista que acull 14.000 peces de l’artista català.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Fundació Miró a la muntanya de Montjuïc?

La Fundació Joan Miró, que va obrir les seves portes l’any 1975, va ser la primera institució artística de Barcelona ideada a partir del treball conjunt entre un artista i un arquitecte, Joan Miró i Josep Lluís Sert, defensor de la racionalitat i puresa formal arquitectònica, que es va inspirar en les construccions populars mediterrànies per dissenyar un edifici de vidre i formigó blanc, d’arquitectura oberta, amb grans terrasses i patis interiors que afavoreixen la circulació dels visitants. El 1956 Sert ja havia dissenyat l’estudi de l’artista a Mallorca.

El museu és el producte de la voluntat de Miró d’obrir una fundació que anés més enllà d’un temple d’objectes de col·leccionista i que fos un espai amb la vista posada al futur, on la descoberta i el debat gaudissin d’un espai privilegiat. Miró va trobar en Josep Lluís Sert, deixeble de Le Corbusier i degà de l’Escola de Disseny de la Universitat de Harvard, al seu gran aliat: l’edifici dissenyat per Sert va obtenir el premi "Council of Europe Museum Prize" l’any 1977, el "Twenty-five Year Award" en 2002 i és el millor aparador possible de l’obra de l’artista.

El conjunt de volums blancs projectats per Sert s’integren en el paisatge de Montjuïc i al mateix temps, ofereixen un contenidor amb personalitat pròpia per a les més de 14.000 peces de Joan Miró, entre les quals destaquen més de 8.000 dibuixos preparatoris de les seves obres.

A la Fundació Miró podeu fer un recorregut per tota l’obra de l’autor, començant per les primeres pintures amb clara influència de l'impressionisme, el fauvisme i el cubisme francesos, com "l’Ermita de Sant Joan d'Horta" o "Retrat d’una vaileta", passant per l’etapa plenament surrealista ("L’ampolla de vi") o els seus collages, com l’"Homenatge a Prats".

A més, la col·lecció també incorpora les seves obres sobre la Guerra Civil, "Home i dona davant d'un munt d'excrements", i una de les obres de la sèrie "Constel·lacions", pintada durant la Segona Guerra Mundial. El fons es va crear principalment amb una donació del mateix Joan Miró i es va ampliar amb donacions de familiars, amics i col·leccionistes.

 

Com arribar a la Fundació Joan Miró?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada, Fundació Joan Miró, des de la qual podreu accedir al museu.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Joan Miró va voler obsequiar la ciutat de Barcelona amb diverses obres que donessin la benvinguda als visitants. Per als que venien per aire, Miró va crear el mural de la terminal 2 del Prat (1970); els que arribaven en tren eren rebuts amb l’escultura "Dona i ocell" (1976), al Parc de l’escorxador, prop l’estació de Sants; i els que arribaven en vaixell es trobaven amb el mosaic del Pla de l’Os a la Rambla (1983).
  • Consell del barceloní: Al costat de la Fundació Miró, trobareu uns jardinets que van ser el primer parc públic de la muntanya de Montjuïc. Són els Jardins de Laribal, visiteu-los!
  • Imprescindible per: Admiradors de Miró i de Sert, amants de l’arquitectura de formes pures i de la conjunció d’arquitectura i l’art contemporani.