CaixaForum Barcelona | Hop on Hop off Barcelona

Dissabte 16, Ruta Vermella sense servei a Montjuïc a partir de les 17 h pel partit del FC Barcelona. 

Diumenge 17, afectacions generals al servei fins a les 15 h a causa de la Cursa de la Mercè.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dissabte 23 de setembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona

Un centre cultural dins una antiga fàbrica modernista

Hola Barcelona, your travel solution

Un gran centre cultural i educatiu en una antiga fàbrica d’arquitectura modernista, projectada per Josep Puig i Cadafalch. El CaixaForum Barcelona és un centre cultural a Montjuïc creat per l’obra social de La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona. A més de ser un centre social, cultural i educatiu, el CaixaForum enlluerna per la seva arquitectura.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el CaixaForum?

El CaixaForum, ubicat als peus de la muntanya de Montjuïc, ocupa l'edifici de l'antiga fàbrica Casaramona, d'estil modernista, projectada per Josep Puig i Cadafalch. Es tracta d’un edifici de més de 12.000 m², construït en maó vist, que va rebre el Premi Anual d’Edificis Artístics l’any 1913 i va ser declarat monument històric d’interès nacional l’any 1976. 

L’edifici, remodelat per, entre d’altres, l’arquitecte japonès Arata Isozaki, és un conjunt de naus horitzontals d'una sola planta, per facilitar el trasllat de mercaderies mitjançant un sistema de carrers interns que alhora també servien de tallafocs, un sistema similar al de l'Hospital de Sant Pau. El centre compta amb 3 sales d’exposició que acullen mostres d'art antic, modern i contemporani, i organitza activitats diverses (cinema, música, conferències, cicles de literatura i pensament, etc.) així com programes educatius escolars i familiars.

El de Barcelona no és l’únic CaixaForum que hi ha. La fundació té més centres repartits per tot Espanya, a Madrid, Sevilla, Saragossa, València, Girona, Tarragona, Lleida i Palma de Mallorca. La finalitat d’aquests espais és reflectir el compromís social de la Fundació ”la Caixa”, a través de l’obra social de l’entitat, per la difusió i el foment de la cultura i l’art per a tothom. 

Exposicions CaixaForum de Barcelona

Durant els seus més de 15 anys d’història, CaixaForum Barcelona ha acollit centenars d’exposicions temporals. Algunes de les més importants, des de la seva creació, han estat les dedicades a importants artistes d’aquest segle i del passat, com ara: Dalí, Miquel Barceló, Rodin, Rubens, Velázquez, Van Dyck, Jordaens, Henri Cartier-Bresson, Alfons Mucha, Renoir, Picasso, Lucian Freud, Walt Disney i Andy Warhol, entre d’altres.

 

Com arribar al CaixaForum?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada - CaixaForum – Pavelló Mies Van der Rohe - que us deixa just davant del CaixaForum. 

 

Propers esdeveniments, entrades i horaris del CaixaForum

CaixaForum Barcelona acull durant tot l’any un repertori d’exposicions permanents i temporals. La programació completa, així com tota la informació referida a la compra d’entrades, les tarifes i els preus, els horaris del recinte i la planificació de la visita, està disponible al web oficial de CaixaForum Barcelona

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La fàbrica Casaramona var ser tot un referent a l’època. Va ser la primera a utilitzar energia elèctrica per a la producció i va ser dissenyada posant especial atenció en les condicions higièniques dels treballadors i aprofitant a màxim la llum natural.
  • Consell del barceloní: A banda de les exposicions, el CaixaForum destaca per la gran quantitat d’activitats culturals, d’oci i educatives que organitza. 
  • Imprescindible per: Aquells interessats en la vessant més cultural i social de Barcelona.