CaixaForum Barcelona | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa El Corte Inglés, diumenge 7 d'abril, la Ruta Vermella i algunes parades de la Ruta Blava quedaran afectades de 9 a 14 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

  • Inici
  • CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona

Un centre cultural dins una antiga fàbrica modernista

Hola Barcelona, your travel solution

Un gran centre cultural i educatiu en una antiga fàbrica d’arquitectura modernista, projectada per Josep Puig i Cadafalch. El CaixaForum Barcelona és un centre cultural a Montjuïc creat per l’obra social de La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona. A més de ser un centre social, cultural i educatiu, el CaixaForum enlluerna per la seva arquitectura.

Per què visitar el CaixaForum?

El CaixaForum, ubicat als peus de la muntanya de Montjuïc, ocupa l'edifici de l'antiga fàbrica Casaramona, d'estil modernista, projectada per Josep Puig i Cadafalch. Es tracta d’un edifici de més de 12.000 m², construït en maó vist, que va rebre el Premi Anual d’Edificis Artístics l’any 1913 i va ser declarat monument històric d’interès nacional l’any 1976. 

L’edifici, remodelat per, entre d’altres, l’arquitecte japonès Arata Isozaki, és un conjunt de naus horitzontals d'una sola planta, per facilitar el trasllat de mercaderies mitjançant un sistema de carrers interns que alhora també servien de tallafocs, un sistema similar al de l'Hospital de Sant Pau. El centre compta amb 5 sales d’exposició que acullen mostres d'art antic, modern i contemporani, i organitza activitats diverses (cinema, música, conferències, cicles de literatura i pensament, etc.) així com programes educatius escolars i familiars.

 

Com arribar al CaixaForum?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada - CaixaForum – Pavelló Mies Van der Rohe- que us deixa just davant del CaixaForum. 

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La fàbrica Casaramona var ser tot un referent a l’època. Va ser la primera a utilitzar energia elèctrica per a la producció i va ser dissenyada posant especial atenció en les condicions higièniques dels treballadors i aprofitant a màxim la llum natural.
  • Consell del barceloní: A banda de les exposicions, el CaixaForum destaca per la gran quantitat d’activitats culturals, d’oci i educatives que organitza. Consulteu la seva programació a la seva pàgina web.
  • Imprescindible per: Aquells interessats en la vessant més cultural i social de Barcelona.