Casa Museu Gaudí | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Casa Museu Gaudí

Casa Museu Gaudí

La casa del geni del modernisme

Hola Barcelona, your travel solution

La que va ser residència d’Antoni Gaudí durant gairebé 20 anys acull una col·lecció que mostra com era la vida de l’arquitecte. Situada dintre del recinte del Park Güell, la Casa Museu Gaudí era en realitat una casa-mostra per a futurs compradors dels habitatges projectats a la urbanització, però va acabar sent la residència de l’arquitecte més important del modernisme.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Casa Museu Gaudí?

Situada dintre del recinte del Park Güell, la Casa Museu Gaudí va ser la residència de l'arquitecte Antoni Gaudí i Cornet des de 1906 fins a 1925, any en què es va traslladar a l'obrador del Temple de la Sagrada Família, uns mesos abans de la seva mort el 1926. L'edifici va ser construït com a casa mostra del projecte d'urbanització del Park Güell per Francesc d'Assís Berenguer i Mestres, però ningú no el va comprar i Gaudí el va adquirir l'any 1906 per instal·lar-s’hi amb el seu pare i la seva neboda.

La Casa Museu Gaudí va obrir al públic l’any 1963 i està condicionada per evocar els anys en què Gaudí hi va viure.  Mostra mobiliari i altres elements dissenyats per ell, així com recreacions de les estances més privades de la casa, objectes personals i audiovisuals que presenten el costat més íntim i devot del prodigi modernista.

A més, les habitacions estan decorades amb mobles originals procedents de la Casa Calvet, la Casa Batlló i la cripta de la Colònia Güell, que us permetran comprendre millor l'evolució formal dels dissenys de l'arquitecte. La creativitat i la capacitat d'innovació de Gaudí també es poden apreciar en els objectes que s'exposen al jardí, com ara les reixes de ferro de la Casa Vicens  i de la Casa Milà, o la creu de la finca Miralles.

 

Com arribar a la Casa Museo Gaudí?

La Casa Museu Gaudí es troba dins el recinte del Park Güell, al qual arribareu amb la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Després de la mort de Gaudí el 10 de juny de 1926, la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, necessitada de diners per seguir amb la construcció del temple, va posar la casa a la venda. La va comprar un matrimoni de comerciants italià, Francesc Chiappo Arietti i Josefina Sala Barucchi, que van morir sense descendents. El 1960, un nebot de la família va acceptar l’oferta de l’associació Amics de Gaudí, que la va gestionar fins el 1992. Va ser aleshores quan va retornar a la Junta Constructora.
  • Consell del barceloní: L’accés a la Casa Museu d’Antoni Gaudí és diferent de la zona monumental del Park Güell, de manera que cal comprar una entrada diferent.
  • Imprescindible per qui vulgui saber més de la vida privada de Gaudí.