Palau Macaya | Hop on Hop off Barcelona

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic de Montjuïc del dimecres 25 d'octubre les parades del Barcelona Bus Turístic de les zones pl. d'Espanya i Montjuïc es veuran afectades tota la tarda fins a la finalització del servei. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dimarts 28 de novembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Palau Macaya

Un palau modernista convertit en centre social

Hola Barcelona, your travel solution

Al Passeig Sant Joan trobareu un palau modernista decorat amb estucat blanc i escultures en pedra. Es tracta del Palau Macaya, també anomenat Casa Macaya. Com tants altres edificis modernistes, aquest va ser encarregat per un empresari de principis del segle XX a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Avui dia, el Palau Macaya és un centre social d’entrada lliure.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Macaya?

L’industrial i comerciant Roman Macaya Gibert va encarregar la construcció d’una residència familiar a Josep Puig i Cadafalch. La família hi va viure fins a l’any 1914 i després va passar per diferents propietaris fins que una entitat bancària, la Caixa, va comprar l’edifici l’any 1947.

El Palau Macaya és d’estil modernista, tot i que té clares influències del gòtic civil. L’edifici destaca pel contrast entre la senzillesa del blanc de la façana i la profusa ornamentació de pedra de les finestres, obra dels col·laboradors habituals de Puig i Cadafalch, Eusebi Arnau i Alfons Juyol. Al seu interior destaquen els grans arcs de pedra, el pati i l’escala ornamentada amb motius florals, per la qual antigament s’accedia a la casa principal.

En l’actualitat, el Palau Macaya és un centre de col·laboració d’entitats socials, amb espais dedicats a la formació, conferències i jornades.

 

Com arribar al Palau Macaya?

El Palau Macaya es troba al Passeig Sant Joan, entre els carrers de Provença i Mallorca, just per sobre de la Diagonal. Seguint el carrer Provença, podreu arribar-hi tant des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic, com des de la parada de Sagrada Família de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A l'entrada de carruatges del Palau Macaya l'escultor Eusebi Arnau va crear un capitell amb un home muntat en bicicleta. El personatge és Josep Puig i Cadafalch, que també està retratat a la Casa de les Punxes. La imatge representa com estava d’enfeinat en aquell moment l'arquitecte i fa referència als continus desplaçaments que realitzava mentre construïa alhora el Palau Macaya i la Casa Amatller.
  • Consell del barceloní: Si entreu al Palau Macaya, no us podeu perdre el seu pati interior. Quan estigueu allà, mireu cap al cel i trobareu una magnífica vidriera que deixa passar la llum del sol.
  • Imprescindible per descobrir la riquesa del modernisme.