Palau Macaya | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

Palau Macaya

Un palau modernista convertit en centre social

Hola Barcelona, your travel solution

Al Passeig Sant Joan trobareu un palau modernista decorat amb estucat blanc i escultures en pedra. Es tracta del Palau Macaya, també anomenat Casa Macaya. Com tants altres edificis modernistes, aquest va ser encarregat per un empresari de principis del segle XX a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Avui dia, el Palau Macaya és un centre social d’entrada lliure.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Macaya?

L’industrial i comerciant Roman Macaya Gibert va encarregar la construcció d’una residència familiar a Josep Puig i Cadafalch. La família hi va viure fins a l’any 1914 i després va passar per diferents propietaris fins que una entitat bancària, la Caixa, va comprar l’edifici l’any 1947.

El Palau Macaya és d’estil modernista, tot i que té clares influències del gòtic civil. L’edifici destaca pel contrast entre la senzillesa del blanc de la façana i la profusa ornamentació de pedra de les finestres, obra dels col·laboradors habituals de Puig i Cadafalch, Eusebi Arnau i Alfons Juyol. Al seu interior destaquen els grans arcs de pedra, el pati i l’escala ornamentada amb motius florals, per la qual antigament s’accedia a la casa principal.

En l’actualitat, el Palau Macaya és un centre de col·laboració d’entitats socials, amb espais dedicats a la formació, conferències i jornades.

 

Com arribar al Palau Macaya?

El Palau Macaya es troba al Passeig Sant Joan, entre els carrers de Provença i Mallorca, just per sobre de la Diagonal. Seguint el carrer Provença, podreu arribar-hi tant des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic, com des de la parada de Sagrada Família de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A l'entrada de carruatges del Palau Macaya l'escultor Eusebi Arnau va crear un capitell amb un home muntat en bicicleta. El personatge és Josep Puig i Cadafalch, que també està retratat a la Casa de les Punxes. La imatge representa com estava d’enfeinat en aquell moment l'arquitecte i fa referència als continus desplaçaments que realitzava mentre construïa alhora el Palau Macaya i la Casa Amatller.
  • Consell del barceloní: Si entreu al Palau Macaya, no us podeu perdre el seu pati interior. Quan estigueu allà, mireu cap al cel i trobareu una magnífica vidriera que deixa passar la llum del sol.
  • Imprescindible per descobrir la riquesa del modernisme.