Círculo Ecuestre / Casa Pérez Samanillo | Hop on Hop off Barcelona

19/6: amb motiu del Formula 1 Barcelona Fan Festival, el servei del Barcelona Bus Turístic tindrà afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Círculo Ecuestre / Casa Pérez Samanillo

Círculo Ecuestre / Casa Pérez Samanillo

Modernisme d’inspiració neogòtica

Hola Barcelona, your travel solution

A la intersecció de l’Avinguda Diagonal amb el carrer Balmes trobareu una casa amb una història i una finestra molt especials. Es tracta de la Casa Pérez Samanillo, una residència unifamiliar construïda per Joan Josep Hervàs i Arizmendi, un català que va ser arquitecte municipal a Manila.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què veure a la Casa Pérez-Samanillo?

La Casa Pérez Samanillo és una casa unifamiliar d’inspiració neogòtica que el 1911 va guanyar el premi de l’Ajuntament al millor edifici de l’any. Va ser encarregada per Luís Pérez Samanillo, un empresari nascut a Manila, a un arquitecte català que havia estat arquitecte municipal de la capital filipina, Joan Josep Hervàs i Arizmendi.

Es tracta d’un exemple atípic d'edifici exempt, emplaçat seguint l'alineació del xamfrài que compta amb elements modernistes únics, com el gran finestral ovalat del menjador, obert sobre la Diagonal, que es coneix popularment com “La Peixera”. També és sorprenent que no tingués porta al xamfrà i que aquesta estigués situada a un lateral del carrer Diagonal, que donava accés a un jardí. El 1948, arran de la instal·lació del Círculo Ecuestre a les seves dependències, la casa va ser reformada per Raimon Duran i Reynals, que va construir un cos adossat amb planta baixa i terrat. Anys més tard, els terrenys que ocupaven el jardí es van vendre construir un edifici de pisos, de manera que es va perdre l’entrada de carruatges i la porta original de la casa.

 

Com arribar a la Casa Pérez-Samanillo?

Des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de la Ruta Blava i la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, arribareu a la Casa Pérez-Samanillo si pugeu a la Diagonal i camineu fins a la cantonada amb el carrer Balmes.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Casa Pérez-Samanillo és la seu del Círculo Ecuestre, un club privat fundat el 1856 on es reuneixen les personalitats més rellevants de l’economia, la política i els negocis de la ciutat. Fins al 1982 no estava permesa l’entrada de dones.
  • Consell del barceloní: La casa només es pot visitar en les jornades de portes obertes que convoca el Círculo Ecuestre, però des del gran finestral sovint es pot veure part del sumptuós interior.