Porta de la Finca Miralles | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Porta de la Finca Miralles

Porta de la Finca Miralles

Un portal amb el segell d’identitat de Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

L’entrada a la Finca Miralles amb el seu mur ondulant és un exemple de l’estil inconfusible d’Antoni Gaudí. L’arquitecte modernista només va construir la tanca i el portal, però són precisament aquests elements, per la seva singularitat i valor arquitectònic, els únics que es conserven de tota la finca.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què veure l’entrada a la Casa Miralles?

L’industrial Ermenegild Miralles va encarregar a Gaudí la construcció de la residència privada de la família en uns terrenys adquirits a Sarrià. Finalment, l’arquitecte de l’edifici va ser Domènec Sugranyes, i Gaudí només en va dissenyar una portalada d’accés principal i una paret perimetral, que són les úniques peces del conjunt que es conserven fins avui, declarades bé cultural d’interès nacional. Actualment, el mur i la portalada serveixen de tanca d’uns edificis aixecats a finals dels seixanta, coneguts popularment com Les Cotxeres.

El que més sorprèn és el perfil ondulat del portal i del mur, fet amb pedra de morter i trencadís blanc, i rematat amb una reixa de tela metàl·lica amb punxes a la part superior, com si fos una xarxa de pescar. La tanca enllaça el portal d’entrada amb un sinuós arc lobulat on s’obren dues portes, la de carruatges i la de vianants, també d’originals formes corbes. Ambdós accessos estan protegits, a cada  banda, per dues grans marquesines construïdes de manera complexa: una estructura metàl·lica de tirants forma l’entramat de biguetes que suporta unes peces de fibrociment amb forma de closca de tortuga. Aquestes teules de grans dimensions actuen com a visera i van ser dissenyades per l’artista expressament per aquesta ocasió.

Gaudí va coronar el treball amb dos excel·lents exemples de la seva traça amb el ferro forjat: la reixa de la porta de vianants i la clàssica creu de quatre braços tridimensional. La que s’hi pot veure avui en dia és una rèplica, ja que l’original es conserva a la Casa-Museu Gaudí del Park Güell.

 

Com arribar al Portal de la Casa Miralles?

El Portal de l’antiga Casa Miralles es troba al Passeig de Manuel de Girona, 55-57, al que podeu arribar des de la parada Diagonal – Les Corts de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La figura que es veu a la porta d’entrada és la del mateix Gaudí, a mida real. L’any 2000, el portal va ser restaurat i, aprofitant l’ocasió, es va inaugurar aquesta escultura, anomenada A Antoni Gaudí, realitzada per l’escultor Joaquim Camps.
  • Imprescindible per: qui vulgui veure un dels retrats més fidedignes de Gaudí.