Casa de la Seda | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Casa de la Seda

Una casa esgrafiada, llegat del poder gremial al segle XVIII

Hola Barcelona, your travel solution

Una casa amb més de 300 anys d’història deixa constància de la importància dels gremis professionals a la Barcelona del segle XVIII. La Casa de la Seda, seu del Gremi de teixidors de veles, fundat el 1533, és monument artístic des de 1919.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la casa de la Seda?

La casa del Gremi dels Velers, o Casa de la Seda, va ser construïda entre 1758 i 1763 com a seu de la Confraria de Teixidors de Veles de Seda, sota l'advocació de la Verge de Nostra Senyora dels Àngels. Es tracta d’un edifici projectat per Joan Garrido a la via Laietana, molt a prop del Palau de la Música, que destaca pels esgrafiats originals del segle XVIII que es conserven a dues de les seves façanes. Els de la tercera façana, que dona a la placeta de Sant Francesc, pertanyen a la remodelació de l’edifici que es va fer el 1930.

També cal esmentar els balcons d’inspiració barroca i a la cantonada, una fornícula on es troba una imatge de 1760 de Nostra Senyora dels Àngels, patrona i protectora dels velers, que als seus peus té uns àngels situats en forma de mitja lluna. La Casa de la Seda és l’única casa gremial de Barcelona que està oberta al públic i es pot visitar. 

 

Com arribar a la casa de la Seda?

Des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus turístic podreu arribar a la Casa de la Seda si camineu per Via Laietana en direcció a Plaça Urquinaona. També podeu anar-hi passejant des de la Plaça Catalunya, origen i final tant de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic com de la Ruta Blava.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'obertura de la Via Laietana es va iniciar l'any 1907, recuperant la idea d’Ildefons Cerdà d'obrir diverses vies ràpides per poder connectar l'Eixample amb el port. De les tres previstes, només aquesta va ser realitzada i amb notòries modificacions. La desaparició d'important patrimoni en obrir el nou carrer va aixecar nombroses protestes que van determinar la posterior modificació en alguns trams, com per exemple la desviació motivada, precisament, per salvar la Casa del Gremi dels Velers.
  • Consell del barceloní: Al costat de la Casa del Gremi dels Velers, hi ha un edifici neogòtic, construït en el 1917 per Enric Sagnier i Villavechia com a seu central de la Caixa de Pensions. Destaca la torre inspirada a les esglésies gòtiques centreeuropees, l'arc ogival amb vitralls policromats i l'escultura de la cantonada, obra de Manuel Fuxà, que és una al·legoria a l'estalvi.
  • Imprescindible per a: Descobrir una casa del segle XVIII que s’ha mantingut pràcticament inalterada.