Barri de Sarrià | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Barri de Sarrià

El darrer poble independent a incorporar-se a Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

Un poble que aplegava les cases d’estiueig de la burgesia catalana conforma ara un dels barris més tranquils de la gran ciutat. Sarrià, una de les zones més pròsperes de Barcelona, conserva encara els petits carrers i places del poble independent que va ser fins al primer quart del segle XX.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar a Sarrià?

L'origen del barri de Sarrià es situa en una municipalitat esmentada com a "Sirriano" l’any 986 i que a finals del segle XV ja havia desenvolupat un nucli important al voltant de l’església i de les masies de fora de la vila. Durant els segles XVI i XVII, a Sarrià hi van proliferar les cases d’estiueig de les classes benestants barcelonines, que van deixar un llegat arquitectònic encara present al barri.

De fet, a començaments del segle XX Sarrià va esdevenir un dels nuclis més rics i poblats del pla de Barcelona, que des del darrer terç del segle XIX va voler agregar la vila a la ciutat. Sarrià s'hi va oposar i fou, juntament amb Horta, l'únic municipi del pla que va poder-la evitar l'any 1897. Però el 1921 es va reobrir l'expedient d'agregació i, malgrat l'oposició dels sarrianencs, va quedar agregat a la ciutat per reial decret, sent el darrer poble del pla a incorporar-se a Barcelona.

Actualment, el barri de Sarrià conserva l’encant de poble que va entusiasmar els barcelonins, amb carrerons petits i places tranquil·les que surten del carrer Major i cases que van ser d’estiueig, algunes d’arquitectura modernista, que es poden veure al nucli antic, a la plaça de Sant Vicenç o al passatge Mallofré. Entre les construccions més destacades, cal esmentar la Casa Orlandai, una joia modernista amb esplèndids  vitralls i decoracions interiors, el Mercat de Sarrià o el Col·legi de les Teresianes, dissenyat per Gaudí.

 

Com arribar al barri de Sarrià?

La Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic té una parada, Sarrià, des de la qual podeu explorar el barri.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Al barri de Sarrià es troba una de les pastisseries més famoses de Barcelona, la pastisseria Foix, amb més de 125 anys d’història. L’escriptor J. V. Foix, fill del fundador de la pastisseria, va canviar dolços per poemes i va esdevenir una de les figures literàries més grans de les lletres catalanes.
  • Consell del barceloní: Si el que us agrada no són els dolços sinó les patates braves, us recomanem que us apropeu al Bar Tomàs, al carrer Major, on segons molts barcelonins es mengen les millors patates braves de la ciutat.
  • Imprescindible per: Conèixer la part menys turística de Barcelona.