Palau de la Virreina | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Palau de la Virreina

Palau de la Virreina

Un edifici barroc, model de l’arquitectura civil catalana

Hola Barcelona, your travel solution

Model de l'arquitectura civil catalana de finals del segle XVIII, es tracta d’una construcció que combina elements decoratius del classicisme francès amb components del barroquisme català, com la balustrada que corona la façana principal amb 12 gerros, que dóna a La Rambla.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau de la Virreina?

Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, acull actualment el Centre de la Imatge i la seu de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, a més de ser la seu d’exposicions temporals normalment relacionades amb l’art, la fotografia i la literatura.

El Palau, que es troba uns metres enrere de l’alineació actual de La Rambla, es considera un dels millors exemples de l’arquitectura barroca civil catalana. Manuel Amat i Junyent, virrei del Perú, va encarregar-ne la construcció, però la seva mort prematura va provocar que hi acabés vivint només la seva vídua, Maria Francesca de Fiveller i de Bru. És per això que l’edifici va acabar rebent el nom de Palau de la Virreina. 

L’edifici va ser construït entre els anys 1772 i 1778 sota la direcció de l'arquitecte i escultor Carles Grau (1717-98) i amb la intervenció de l'escultor Francesc Serra. El palau, de tres pisos, té dues façanes: la principal dóna a LaRambla, i la posterior a la plaça de Sant Galdric, a tocar del Mercat de la Boqueria. Aquesta plaça és coneguda popularment com la de les Pageses, ja que habitualment s’hi instal·len parades de fruita i verdura de productors que provenen de poblacions pròximes a Barcelona.

 

Com arribar al Palau de la Virreina?

Hi podeu arribar des de la parada de Plaça Catalunya, de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic. Només cal que baixeu per Les Rambles caminant per la vorera dreta i us trobareu el Palau de la Virreina a l’altura del carrer Carme.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Palau de la Virreina és la casa dels Gegants de la Ciutat, Jaume I i Violant d’Hongria, que es troben exposats de manera permanent i només surten en festes destacades. Documentats des del segle XVI, són els gegants més antics de Catalunya, tot i que les figures actuals són de 1992.
  • Consell del barceloní: Si no heu visitat mai el palau, aprofiteu que les exposicions són gratuïtes per admirar les diferents sales de l’edifici, algunes de les quals encara conserven la policromia original.
  • Imprescindible per: Descobrir les últimes creacions del món audiovisual en un entorn barroc.