Centre d'Arts Santa Monica | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Centre d'Arts Santa Monica

Centre d'Arts Santa Monica

Un centre cultural aixecat sobre un antic convent

Hola Barcelona, your travel solution

Sobre el que va ser el Convent de Santa Mònica, al tram inferior de Les Rambles, s’aixeca un centre cultural d’exposicions i conferències. La reforma va transformar l’antic convent dels Agustins Descalços en un centre cultural polivalent centrat en la cultura digital i els seus diversos formats i llenguatges artístics.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar l’Arts Santa Mònica?

L’edifici de l’Arts Santa Mònica està construït sobre un antic convent del 1636, del qual encara se’n conserva una part del claustre. El convent va ser transformat en centre d’art pels arquitectes David i Albert Viaplana, que van projectar també una rampa exterior que surt de La Rambla i es converteix en un balcó obert des del qual es pot obtenir una bona visió del tram inferior de La Rambla.

L’Arts Santa Mònica es va inaugurar l’any 1988 i des de llavors el centre ha tingut diverses denominacions i etapes, durant les quals ha acollit més de 150 exposicions, conferències i ha vist néixer certàmens de fotografia, disseny, arts electròniques o dansa.

Actualment, l’Arts Santa Mònica es centra en l’exploració de la creativitat i la innovació mitjançant exposicions d’arquitectura, arts escèniques, visuals, música, literatura, disseny, gastronomia, etc. A més, el centre també ha posat en marxa diversos projectes educatius i de mediació amb el barri, la ciutat i el territori.

 

Com arribar a l’Arts Santa Mònica? 

Des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic veureu l’Arts Santa Mònica al tram inferior de La Rambla.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’edifici va acollir part de la col·lecció del que seria el futur Museu d’Art Contemporani de Barcelona, mentre es construïa l’edifici de Richard Meier en ple Raval.
  • Consell del barceloní: No us quedeu a la porta i visiteu alguna de les exposicions que organitza l’Arts Santa Mònica!
  • Imprescindible per: Addictes a noves tendències artístiques.