Monestir de Sant Pau del Camp | Hop on Hop Off Barcelona

Per la convocatòria de vaga general del 18 d’octubre, s’ha suspès el servei del Barcelona Bus Turístic. Més informació.

  • Inici
  • Monestir de Sant Pau del Camp

Monestir de Sant Pau del Camp

L’església més antiga de Barcelona conserva un claustre romànic exquisit

Hola Barcelona, your travel solution

Un monestir benedictí construït fora de les antigues muralles amaga un dels claustres romànics més singulars d’Europa. Va ser construït a finals del segle X, fora de la protecció del recinte emmurallat, al mig del camp, d’on li ve el nom. Avui dia forma part dels equipaments culturals del Raval.

Per què visitar Sant Pau del Camp?

Sant Pau del Camp és un antic monestir benedictí, el més antic que es conserva a la ciutat. Es va construir a finals del segle X fora de les muralles de Barcelona, per la qual cosa va ser atacat i reconstruït en diverses ocasions, fins que, a la darrera ampliació del recinte murallat medieval va quedar per fi protegit dins les muralles.

L'església del monestir és d'una única nau coberta de volta de canó amb planta de creu grega. Compta amb un absis, dues absidioles i cimbori amb transsepte. La portalada està emmarcada per dues columnes acabades en capitells visigòtics de marbre. A l’exterior, crida l’atenció la decoració de llombardes amb cares humanes, animals fantàstics i vegetals.

Però l’element més important és sens dubte el seu petit claustre, construït al segle XIII i que consta d’arcs polilobulats, una clara influència musulmana que el converteix en un claustre romànic únic a Europa. Trobareu arcs de 3 i de 5 lòbuls, decorats amb frisos geomètrics o vegetals que descansen sobre columnes geminades.

Al voltant del claustre es troben algunes tombes, dues d’elles de la família dels comtes de Bell-lloc i a l’antiga sala capitular encara es conserva una làpida datada del 911 que assenyala la tomba del comte Guifré II, fundador del monestir.

 

Com arribar a Sant Pau del Camp?

Des de la parada de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic Colón – Museu Marítim arribareu al monestir de Sant Pau del Camp si camineu per avinguda de les Drassanes fins al començament de la Rambla del Raval, on està el carrer de Sant Pau que acull el monestir.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’església es va construir aprofitant les restes d’una edificació anterior, per això les dues columnes de la portalada són d’origen visigòtic.
  • Consell del barceloní: Molt a prop de Sant Pau del Camp trobareu l’avinguda Paral·lel, un carrer ple de teatres i locals d’oci.
  • Imprescindible per: Descobrir una joia del romànic català poc coneguda.