Plaça d'Espanya | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Plaça d'Espanya

La porta per visitar la muntanya de Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

Aquesta plaça de Puig i Cadafalch és el punt d’unió entre la muntanya de Montjuïc, el barri de Sants i el Poble Sec. A la intersecció d’algunes de les vies més importants de Barcelona es troba la plaça d’Espanya, porta d’accés a Montjuïc construïda durant l’Exposició Universal de 1929 i parcialment inspirada en la plaça de Sant Pere del Vaticà. Al centre hi destaca una font monumental de Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí, anomenada Font dels Tres Mars, que simbolitza els tres mars que envolten la península Ibèrica.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què visitar a la plaça d’Espanya?

Aquesta plaça té molta importància com a nexe d’unió entre diversos punts d’interès, com ara el barri de Sants, la Gran Via, el Paral·lel i el barri de Poble Sec i la muntanya de Montjuïc. A més, a la plaça Espanya trobareu:

  • A l’entrada de l’avinguda Maria Cristina, porta d’entrada a Montjuïc, s’alcen dues torres venecianes de 47 metres d’alçada, dissenyades per l’arquitecte Ramon Reventós entre 1927 i 1929 seguint l'estil del campanar de Sant Marc a Venècia.
  • A banda i banda de l’avinguda Maria Cristina estan ubicades les instal·lacions i pavellons de la Fira de Barcelona, el principal centre de fires i congressos de la ciutat.
  • A la cantonada amb el carrer Tarragona es troba un edifici singular, el centre comercial Las Arenas, que es va construir sobre l’antiga plaça de toros d’estil neo-mudèjar i que compta amb un mirador des d’on gaudir d’unes bones vistes de la plaça i els seus voltants.
  • Entre la Plaça d'Espanya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, al final de l’avinguda Maria Cristina, es troba la famosa Font Màgica de Montjuïc, protagonista d’un espectacle nocturn de música, llum i color.

 

Com arribar a la plaça d’Espanya?

La parada Plaça Espanya de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic us deixa a la mateixa plaça!

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Amb 34.000 m² és la segona major plaça d'Espanya, després de la plaça d'Espanya de Madrid, i per davant de la plaça de Catalunya de Barcelona.
  • Consell del barceloní: Per pujar a la terrassa - mirador del Centre Comercial Las Arenas podeu utilitzar bé l’ascensor exterior de pagament o bé podeu pujar de forma gratuïta accedint-hi des de l’interior del centre comercial, mitjançant les escales mecàniques.
  • Imprescindible per: Accedir a l’Anella Olímpica, a museus com la Fundació Miró, o el Pavelló Mies van Der Rohe, així com a tots el parcs i punts d’interès que es concentren a la muntanya de Montjuïc.