Restaurant 7 Portes | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

  • Inici
  • Restaurant 7 Portes

Restaurant 7 Portes

El temple de l’arròs en un restaurant amb molta història

Hola Barcelona, your travel solution

Un dels restaurants més famosos de Barcelona, on degustar una bona paella mentre es contemplen obres d’artistes com Miró, Picasso o Tàpies. Entre el Born i la Barceloneta, en un edifici singular del Pla de Palau, trobareu el Restaurant 7 Portes, temple dels arrossos, lloc de reunió d’intel·lectuals i celebritats i espai artístic d’alguns dels pintors catalans més importants del segle XX.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el restaurant Set Portes?

La història del restaurant 7 Portes es remunta a l’any 1836, quan Josep Cuyàs va inaugurar en ple Pla de Palau el "Cafè de les 7 Portes", un local ubicat en un dels edificis porticats amb 7 arcs, que es coneixien com els Porxos d’en Xifré i que van ser construïts per Josep Xifré i Cases, un indià que va fer fortuna a Cuba.

El cafè, que disposava de 5 sales decorades amb grans miralls i aranyes de cristall al sostre, es va convertir en el "Restaurant 7 Portes" l’any 1929, quan la família Morera el va comprar i el va convertir en un punt de trobada de periodistes, intel·lectuals i polítics. Durant aquesta època, el restaurant va començar a acumular una notable col·lecció de pintura i obra gràfica representativa de bona part dels pintors de l’època, entre les quals destaquen quadres de Picasso, Miró o Tàpies.

Va ser el 1980 quan el restaurant va passar a mans del propietari actual, Francesc Solé Parellada, que a finals dels 80 va reformar l’interior, canviant els taulells, les llums i les cortines. La col·lecció d’art no només es va mantenir, sinó que es va ampliar i s’hi van afegir més de mig centenar de dibuixos i quadres que recorren els gairebé dos segles de vida d’un local on s’han assegut més de 50 premis Nobel, entre ells Alexander Fleming, i multitud de personalitats com Ava Gardner, Plácido Domingo, Salvador Dalí, Woody Allen, García Lorca, Orson Welles i fins i tot el mateix Che Guevara.  

Avui dia, el restaurant segueix sent un dels llocs predilectes per les celebracions familiars i un dels millors exemples de la gastronomia catalana.

 

Com arribar al Set Portes?

La parada Pla de Palau – Parc de la Ciutadella, de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic us deixa davant mateix del restaurant.   

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Un dels plats més populars de la carta és l’arròs Parellada “o de senyoret”, dit així perquè un dels clients habituals, Juli Parellada, es feia servir l’arròs amb el marisc ja pelat.
  • Consell del barceloní: El restaurant és un dels clàssics de la cuina catalana, i part de la seva tasca consisteix en divulgar els secrets de la gastronomia del país. Per això publiquen els receptaris històrics de la cuina catalana; el primer d’ells, el "Llibre de Sent Soví", del segle XIV. Els llibres es poden comprar al mateix restaurant.
  • Imprescindible per a: Descobrir la cuina catalana.