Fonda España | Hop on Hop Off Barcelona

Per la convocatòria de vaga general del 18 d’octubre, s’ha suspès el servei del Barcelona Bus Turístic. Més informació.

Fonda España

Un hotel decorat per tres genis del modernisme

Hola Barcelona, your travel solution

Obra de Domènech i Montaner, Ramón Casas i Eusebi Arnau, l’Hotel i la Fonda España és una veritable joia modernista. A més de sopar al menjador de la Fonda España, podeu reservar una visita guiada organitzada per l’hotel que us permetrà accedir a tot el recinte. 

Per què visitar la Fonda España?

L’Hotel España està ubicat al barri del Raval, en un edifici de l’any 1850 que estava destinat a habitatges de lloguer, botigues i una casa de banys. El gener de 1859 es va transformar en un establiment dedicat a la restauració, la Fonda España, i a principis de segle Lluís Domènech i Montaner va projectar una reforma que va ser guardonada l’any 1904 amb el Premi d’Arquitectura i Decoració de l’Ajuntament de Barcelona.

En el projecte decoratiu de la reforma, que va suposar el tancament d’alguns dels patis interiors i la instal·lació d’un ascensor amb motor elèctric, hi van participar grans artistes de l’època, com Ramon Casas, que va dissenyar l’esgrafiat del menjador (que es coneixia com "La Peixera" i actualment és el "Saló de les Sirenes") o l’escultor Eusebi Arnau, autor de la xemeneia d’alabastre de 5 metres d’alçada del "Saló de Tertúlies".

El resultat va ser una autèntica joia modernista, que es va rehabilitar completament l’any 2010 i que avui dia us ofereix la possibilitat de gaudir d’una oferta gastronòmica centrada en la cuina d’autor i de realitzar una visita guiada a l’interior de l’hotel.

 

Com arribar a la Fonda España?

Des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, arribareu a la Fonda España pujant per La Rambla. A tocar del Gran Teatre del Liceu, al carrer de Sant Pau, trobareu la Fonda España.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La “fonda” es el nom que rep a Catalunya la “posada” o “hostal”; un establiment on s’hi pot aconseguir menjar i allotjament. L’hotel España va néixer com un restaurant i posteriorment se li va afegir l’hotel.
  • Consell del barceloní: Si voleu menjar com autèntics senyors, el restaurant de l’hotel està dirigit per Martín Berasategui, el cuiner espanyol amb més estrelles Michelin.
  • Imprescindible per a: Fer un bon àpat en un entorn privilegiat.