Fonda España | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Fonda España

Un hotel decorat per tres genis del modernisme

Hola Barcelona, your travel solution

Obra de Domènech i Montaner, Ramón Casas i Eusebi Arnau, l’Hotel i la Fonda España és una veritable joia modernista. A més de sopar al menjador de la Fonda España, podeu reservar una visita guiada organitzada per l’hotel que us permetrà accedir a tot el recinte. 

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Fonda España?

L’Hotel España està ubicat al barri del Raval, en un edifici de l’any 1850 que estava destinat a habitatges de lloguer, botigues i una casa de banys. El gener de 1859 es va transformar en un establiment dedicat a la restauració, la Fonda España, i a principis de segle Lluís Domènech i Montaner va projectar una reforma que va ser guardonada l’any 1904 amb el Premi d’Arquitectura i Decoració de l’Ajuntament de Barcelona.

En el projecte decoratiu de la reforma, que va suposar el tancament d’alguns dels patis interiors i la instal·lació d’un ascensor amb motor elèctric, hi van participar grans artistes de l’època, com Ramon Casas, que va dissenyar l’esgrafiat del menjador (que es coneixia com "La Peixera" i actualment és el "Saló de les Sirenes") o l’escultor Eusebi Arnau, autor de la xemeneia d’alabastre de 5 metres d’alçada del "Saló de Tertúlies".

El resultat va ser una autèntica joia modernista, que es va rehabilitar completament l’any 2010 i que avui dia us ofereix la possibilitat de gaudir d’una oferta gastronòmica centrada en la cuina d’autor i de realitzar una visita guiada a l’interior de l’hotel.

 

Com arribar a la Fonda España?

Des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, arribareu a la Fonda España pujant per La Rambla. A tocar del Gran Teatre del Liceu, al carrer de Sant Pau, trobareu la Fonda España.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La “fonda” es el nom que rep a Catalunya la “posada” o “hostal”; un establiment on s’hi pot aconseguir menjar i allotjament. L’hotel España va néixer com un restaurant i posteriorment se li va afegir l’hotel.
  • Consell del barceloní: Si voleu menjar com autèntics senyors, el restaurant de l’hotel està dirigit per Martín Berasategui, el cuiner espanyol amb més estrelles Michelin.
  • Imprescindible per a: Fer un bon àpat en un entorn privilegiat.