Mercat de la Boqueria | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

El mercat més antic de la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

La Boqueria no és un simple mercat, és un monument a la gastronomia, una explosió de colors, aromes i sons. Va ser inaugurat el 1840, però els seus orígens es remunten al segle XIII. Actualment ocupa 2.583 m² i, en les seves gairebé 300 parades, s’hi poden comprar productes de tot el món. No us podeu perdre una visita al mercat més antic de la ciutat.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar La Boqueria?

La cultura gastronòmica catalana és d’una riquesa extraordinària i La Boqueria n’és una prova. Hi trobareu de tot: fruita i verdura, peix i marisc, carn, conserves, llegums, formatges… S’hi troben tant productes de proximitat com menjar d’importació, especialitats catalanes i cuines del món, tradicionals i contemporànies… A més, al seu voltant, als espais delimitats pel porxo, veureu nombrosos restaurants on provar els productes que es venen al mercat.

Si bé el mercat actual va ser inaugurat l’any 1840, els seus orígens es remunten a l’Edat Mitjana. En l’espai que ocupa, ja al segle XIII els comerciants i pagesos muntaven parades ambulants per vendre els seus productes als viatgers que entraven o sortien de la ciutat. Amb el temps les parades es van anar desplaçant fins a quedar als peus del desaparegut convent de Sant Josep, que va ser cremat l’any 1835 durant la Crema de convents.

Al solar, situat a La Rambla, l’Ajuntament de Barcelona va construir una plaça amb porxo. El nou mercat es va inaugurar l’any 1840 amb el nom de Mercat de Sant Josep i la coberta es va acabar el 1916.

Actualment, la Boqueria és una parada obligada per la seva arquitectura, el seu ambient i la seva oferta. L’any 2005 va rebre el premi al millor mercat de l’any en la sisena edició de la International Public Markets Conference, i el 2017 la cadena nord-americana CNN el va considerar el millor mercat del món.

 

Com arribar a La Boqueria?

Hi podeu arribar des de la parada de Plaça Catalunya de les Rutes Blava i Vermella del Barcelona Bus Turístic, que us deixa molt a prop de La Rambla. Només heu de baixar per aquest passeig i, a la dreta, trobareu La Boqueria.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A l’entrada del mercat hi ha un arc modernista projectat per l'arquitecte Antoni Falguera el 1913. L’arc, que va ser restaurat l’any 2012, conté vitralls de disseny geomètric de colors blau, groc i marró, i descansa sobre dues columnes decorades amb trencadís de ceràmica.
  • Consell del barceloní: Si voleu descobrir l’origen més rural de la Boqueria, creueu el mercat i, a mig camí, gireu a la dreta fins la plaça de Sant Galdric, popularment coneguda com “la plaça de les pageses”, doncs allà encara s’hi troben les pageses i pagesos que porten la fruita i verdura dels seus horts, tal i com es feia antigament.
  • Imprescindible per: Conèixer de primera mà la riquesa gastronòmica catalana, descobrir nous productes i degustar productes típics.