Restaurante Los Caracoles - Casa Bofarull | Hop on Hop off Barcelona

24/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 13 h.

11/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

 

  • Inici
  • Restaurante Los Caracoles - Casa Bofarull

Restaurante Los Caracoles - Casa Bofarull

Gairebé dos segles cuinant cargols

Hola Barcelona, your travel solution

Un restaurant amb més de 180 anys d’història, que ha servit els seus cargols a les grans celebritats del segle XX. En una cantonada del Barri Gòtic de Barcelona veureu un rostidor de pollastres i al costat, la porta d’entrada a un dels restaurants més antics de la ciutat.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

Per què visitar Los Caracoles?

En 1835 Agustí Bofarull i la seva esposa van fundar al carrer Nou de Sant Francesc la taverna Can Bofarull, que va començar com una botiga de queviures fins que el seu fill, Felicià Bofarull, va decidir servir menjar. Ràpidament van destacar els cargols, motiu pel qual la clientela va rebatejar el local com “Los Caracoles” el 1915. 

Tanta fama tenia el restaurant que a principis del segle XX es van traslladar al número 14 del carrer Escudellers, a un local que fa cantonada, en la qual decideixen instal·lar un rostidor de pollastres que els converteix en la rostisseria de moda. Ja durant els anys 60 Antoni Bofarull esdevé un dels personatges més populars de la ciutat i el local rep visites il·lustres com les d’Ava Gardner, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Burt Lancaster, John Wayne, Carmen Amaya, Errol Flynn o Julio Iglesias. I ja després de la mort d’Antoni el 1973, l’emblemàtic restaurant segueix atraient actors com Gérard Dépardieu, Alain Delon, Catherine Deneuve o Robert de Niro.

Més de 180 anys després, Los Caracoles, patrimoni gastronòmic de la ciutat, segueix rebent els seus fidels clients al carrer Escudellers.

 

Com arribar a Los Caracoles?

Des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu pujar per La Rambla fins al carrer Escudellers,  on a més de Los Caracoles, també es troba un altre restaurant amb història: Grill Room.

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'any 1936 Los Caracoles va ser col·lectivitzat pels anarquistes, tot i que els Bofarull es van quedar d'encarregats. El restaurant no només va romandre obert durant tot el conflicte, sinó que tenia tanta clientela que l'any 1937 li van posar una multa per tenir massa llums encesos.
  • Consell del barceloní: Si aneu al restaurant, heu de tastar els cargols, el plat que ha donat nom al restaurant.
  • Imprescindible per: Fer una parada en un dels restaurants amb més tradició de la ciutat.