Mercat de Sarrià | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Mercat de Sarrià

Mercat de Sarrià

Un mercat centenari amb un interior del segle XXI

Hola Barcelona, your travel solution

Amb més de cent anys d’història, aquesta construcció modernista de tres naus és testimoni viu del dia a dia del barri. Tot i que va ser completament reformat l’any 1967 i novament el 2007, el Mercat de Sarrià encara conserva l’estructura i decoració originals de l’època modernista, però amb un interior totalment actualitzat.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Mercat de Sarrià?

La història del Mercat de Sarrià es remunta a l’any 1900, quan els venedors es concentraven a la plaça principal de la vila de Sarrià, davant la parròquia, per vendre els seus productes a la gent que anava d’excursió a Les Planes. 

El 1907, l’obertura del Passeig Reina Elisenda va escapçar l’església de Sant Vicenç del seu hort parroquial, que va quedar a l’altra banda del passeig. Aquests terrenys van ser aprofitats pels arquitectes Arnau Calvet i Marcel·lí Coquillat per dur a terme el seu projecte de construcció del mercat.

L’edifici, de gairebé 2300 m², té un esquelet metàl·lic i una estructura de planta romboidal amb tres naus d'estil modernista. Es tracta d’una construcció d’obra vista amb una façana principal que conserva la decoració original de 7 grans pilars a la part superior i 22 vitralls que proporcionen il·luminació natural al recinte.

El mercat va ser reformat l’any 1967 i de nou, l’any 2007, però ha pogut conservar la seva estructura i decoració originals. Actualment, és un recinte ampli i modern que dona cabuda a tota mena de parades, algunes de les quals disposen d’obrador i d’espai per a la degustació de productes.

 

Com arribar al Mercat de Sarrià?

La parada de Sarrià de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic us deixa al passeig de Reina Elisenda, justament on es troba el mercat.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El 1900 l'arquitecte municipal Francesc Mariné i Martorell va elaborar un primer projecte per construir un mercat de 1.200 m² que ocuparia un terreny que llavors era propietat de la marquesa de Villamediana. Però els propietaris es van negar a vendre aquesta finca i l'Ajuntament no va tenir èxit en el seu intent d'expropiar-la. Així que el projecte va quedar desestimat.
  • Consell del barceloní: Molt a prop del mercat trobareu el carrer Major de Sarrià, un dels més bonics del barri, ideal per fer una passejada tranquil·la entre veïns de tota la vida.