Grill Room | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

Grill Room

Un dels pocs restaurants modernistes que encara es mantenen a la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

Un restaurant al cor de la Ciutat Vella ha conservat la seva atractiva façana modernista durant més d’un segle. Ubicat en un edifici de l’any 1902, el Grill Room ha mantingut la seva decoració oficial tant a la façana com al seu interior.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Grill Room?

El restaurant Grill Room, ubicat en un edifici protegit com a bé cultural d’interès local, ha mantingut la seva emblemàtica façana d’estil modernista al carrer Escudellers. L’entrada al restaurant, dissenyada originàriament per Ricard de Capmany, està formada per plafons de fusta en forma de columnes i arcades amb motllures curvilínies i decoració floral. Sota les arcades i al voltant de la porta de l’establiment hi ha uns tancaments tradicionals de vidre i fusta i a la part superior, sobre un fons blau turquesa, destaca el nom del restaurant, que manté al seu interior la decoració modernista de formes curvilínies i materials ceràmics a la paret.

El Grill Room es va obrir el 1902 amb el nom de Torino, i era propietat d’un empresari italià, Flaminio Mezzalama, qui li va posar el nom de la seva ciutat d’origen. L’èxit va impulsar la inauguració d’un nou local, també dit Torino, en ple Passeig de Gràcia, un restaurant mític avui dia desaparegut. Aquest va passar a dir-se Petit Torino, fins que el 1916, la família Bofarull, propietària del veí local Los Caracoles, el va comprar i li va posar el nom de Grill Room, que es va mantenir fins el 2009. El restaurant va tancar, va estar un temps abandonat i el 2011 el va comprar un grup de restauració, que va recuperar la decoració original.

 

Com arribar al Grill Room?

Des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu pujar per La Rambla fins al carrer Escudellers, on a més del Grill Room, també es troba un altre restaurant amb història: Los Caracoles.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El primer Martini de la península es va degustar en aquest restaurant. El seu propietari, Flaminio Mezzalama, era representant a Espanya de la marca Martini & Rossi.
  • Consell del barceloní: No us deixeu enlluernar per la façana i entreu al Grill Room a fer-hi un àpat: la seva carta es basa en la cuina mediterrània contemporània.
  • Imprescindible per a: Dinar o sopar a la Barcelona modernista.