Mercat d'Hostafrancs | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Mercat d'Hostafrancs

Mercat d'Hostafrancs

Un mercat centenari que abastava el nucli obrer

Hola Barcelona, your travel solution

Al mig del carrer comercial del barri de Sants trobareu un mercat que va néixer al segle XIX amb el creixement industrial. El mercat d’Hostafrancs, que encara conserva la seva forma tradicional, es va construir en plena època d’explosió demogràfica de la ciutat per abastir la zona que creixia al voltant de les fàbriques del municipi de Santa Maria de Sants.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el mercat d’Hostafrancs?

El mercat d’Hostafrancs està situat en un dels principals carrers comercials del barri de Sants i, tot i que és un dels mercats més antics de Barcelona, encara manté l’estructura clàssica dels mercats de l’època i el seu regust tradicional.

El mercat, obra de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, va ser inaugurat el 1888 per recollir els venedors ambulants que abastaven les famílies obreres que havien fet créixer la població del barri. L’edifici està conformat per una estructura metàl·lica amb un tancament d’obra vista que dona cabuda a un ampli espai interior, organitzat en tres naus. Actualment, a les més de 90 parades que acull el mercat podreu trobar productes d’alimentació, roba, parament i fins i tot una llibreria.

 

Com arribar al mercat d’Hostafrancs?

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu fins a la mateixa porta d’entrada al mercat, ubicat a la parada Creu Coberta.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Josep Pla, un dels millors escriptors catalans del segle XX deia que, per conèixer bé una ciutat, calia visitar-ne el mercat i el cementiri.
  • Consell del barceloní: Si feu una volta pel barri podreu veure, darrere del mercat, una petita església jesuïta d’estil neogòtic la construcció de la qual també va ser reclamada pels veïns del barri: l’església de l’Àngel Custodi de Barcelona.
  • Imprescindible per: Fer-se amb tots els productes necessaris per gaudir d’un bon pícnic a qualsevol dels parcs del districte de Sants-Montjuïc.