Ganiveteria Roca | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

Ganiveteria Roca

Més d’un segle venent ganivets

Hola Barcelona, your travel solution

A la plaça del Pi es troba un dels establiments més antics de Barcelona, una ganiveteria que conserva els seus aparadors d’estil vienès. Oberta des del 1916, aquesta botiga que va començar venent navalles d’afaitar i bisturís de qualitat s’ha convertit en part de la imatge col·lectiva d’una de les places amb més història de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar a la ganiveteria Roca?

La ganiveteria Roca, a la plaça del Pi del Barri Gòtic, fa més de cent anys que s’ubica als baixos de l’edifici gòtic de l’any 1685, on se situava la seu de la Confraria de Tenders Revenedors de Barcelona, actualment Associació de Socors Mutus, que en una de les seves façanes conserva els esgrafiats més antics de la ciutat.

La ganiveteria s’ha mantingut fidel a la seva decoració original: un gran cartell i uns aparadors d’estil vienès que encara contenen vestigis de les tècniques de principis del segle XX: el jou on es treballava el metall i el cartell Solingen París Barcelona, que fa referència als tres grans centres europeus de fabricació d’eines de tall de l’època.

Ramón Roca va estudiar l’ofici a Catalunya, Alemanya i França i va fundar l’empresa amb el seu germà l’any 1911 a una plaça veïna. En 1916 es van traslladar al local de la plaça del Pi i es van fer coneguts per les seves navalles d’afaitar i bisturís i, ja als anys 30, per introduir les coberteries d’acer inoxidable suec, que fins als anys 50 no es van començar a fabricar a Catalunya. L’any 2000 la botiga va deixar de ser gestionada per la família Roca i va passar a mans un grup d’especialistes formats a la casa. Actualment, a més d’artesania i el taller de poliment i reparació, la botiga ven utensilis d’alta cuina i enologia.

 

Com arribar a la ganiveteria Roca?

Des de la Plaça Catalunya, origen i final tant de la Ruta Vermella com de la Ruta Blava o des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, podreu accedir a la plaça del Pi i contemplar la ganiveteria.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Ganiveteria Roca té un taller propi d’esmolat i reparació de peces. També en fabriquen per encàrrec. A més, tenen una marca pròpia de ganivets.
  • Consell del barceloní: La Ganiveteria Roca és un dels locals que formen part dels Establiments Emblemàtics de Barcelona. La majoria d’ells es troben en mans de la mateixa família, i destaquen per l’acurada atenció al client.