La Monumental | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

La Monumental

Testimoni de l’auge i la caiguda de la tauromàquia a Catalunya

Hola Barcelona, your travel solution

Construïda el 1914, en l’època de màxim apogeu dels toros a Barcelona, aquesta plaça de braus va ser una de les més prestigioses d’Espanya. Tanmateix, el 2011 va ser escenari de l’última corrida a Catalunya. I és que, a banda de la seva riquesa arquitectònica, la plaça de braus de la Monumental té un notable valor simbòlic per haver presenciat, en la història recent, la lluita entre els partidaris i els detractors de les curses de braus.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar La Monumental?

A la plaça de braus de la Monumental, amb un aforament de 19.582 localitats, es va practicar la tauromàquia entre el 12 d'abril de 1914 i el 25 de setembre de 2011. El 1914 es va inaugurar amb una façana d’estil noucentista i amb el nom d’"El Sport". Però, l’any 1916, l'èxit dels espectacles taurins va provocar-ne una remodelació i ampliació que va ser dirigida per l'arquitecte Ignasi Mas i Morell, en col·laboració amb Domènec Sugranyes. Va ser aleshores quan se li va afegir una corona exterior d'estil mudèjar i bizantí, amb un aire modernista, i quan es va rebatejar amb el nom de "Monumental".

L'abolició de les curses de braus a Catalunya va entrar en vigor l’1 de gener de 2012 i tres mesos abans, el setembre de 2011, es va celebrar a la Monumental l'última corrida durant la Festa Major de Barcelona. Després de la desaparició de la plaça de "El Torín", inaugurada el 1834 al barri de la Barceloneta i tancada el 1923, i la plaça de les Arenes, inaugurada el 1900 a la Plaça d'Espanya i activa fins al 1977, la Monumental també ha tancat les seves portes, si més no a les corrides de toros, perquè segueix funcionant com a escenari d’espectacles musicals i altres actes.

 

Com arribar a la Monumental?

La Monumental està situada a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Marina. Des de la parada de Sagrada Família  de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic podeu arribar-hi seguint el carrer Marina en direcció al mar.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Durant la Guerra Civil Espanyola la Monumental va esdevenir un garatge i magatzem de ferralla, i se'n van treure part dels bancs de fusta per construir unes rampes de ciment per on circulaven els vehicles.
  • Consell del barceloní: Si voleu recórrer la ciutat en bicicleta, el carrer Marina, on trobareu la Monumental i la Sagrada Família, és un dels millors per avançar sobre dues rodes. Des d’aquí podreu arribar amb molta facilitat al Port Olímpic.
  • Imprescindible per: Als que senten curiositat per la tauromàquia.